Varokaa! Jouni Backman antaa neuvoja Irlannille. Eiko sähköinen äänestysfiasko riittänyt? Alhainen yritysveroko oli syy Irlannin rahojen loppumiseen?

Varokaa! Jouni Backman antaa neuvoja Irlannille. Eiko sähköinen äänestysfiasko riittänyt?

Alhainen yritysveroko oli syy Irlannin rahojen loppumiseen?

JyrkiKatainen haluaa, muttei saa, irlantilaisten asunnot lainojen vakuudeksi.

Nyt nämä suomalaiset hurmahenget Jouni Backman ja Timo Kaunisto jakelevat uusia neuvoja irlantilaisille. Yritysveroa on nostettava ja sen, alhaisen veron, houkuttelemat kansainväliset yritykset lähtekööt maasta ja tulkoot vaikka Suomeen. Kyllä ne sinne jäävät, vaikka veroa nostettaisiin, siellä puhutaan sentään englantia, kaikki osaavat. Täällä nämä samat haikailevat, ainakin SDP ja kokoomus, pakkoruotsia kaikille koululaisille senkin uhalla, että osalle englanti jää sitten oppimatta, vaikkei sitä ruotsiakaan opita. Englantia joka päivä joka luokalla, ilman taukoja, siinä ratkaisu suuomalaisten kielitaidon kohentamisessa. Oppilaatkin voisivat nauttia siitä, että jotain osattaisiin kunnolla.

Tämä oli sivuraide, mutta kauhistuneena odotan uusia ehdotuksia irlantilaislainan ehtoihin mitä nämä suomalaiset neropatit esittävät.

Jouni Backman onnistui keräämään rahat firmalleen, Tiedolle, suomalaisesta hurlumhei -äänestyskokeilusta ja jotenkin hänet pelastettiin myös siltä, että olisi kerrottu kuka siellä firmassa vastasi tästä asiasta. Joku pikkupäällikkö marssitettiin tv-haastatteluun ja Backman pysyi kaukana. Nyt hän jakelee rautaisella ammattitaidollaan ohjeita irlantilaisille.

Viikkosanomat Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-11-21 klo 01:01.

Tähän loppuun uutinen iltalehti.fi:stä:

LAINAUS

Sdp ja keskusta: Irlannin nostettava yritysveroa

Lauantai 20.11.2010 klo 09.38

Yritysveronnostoa Irlannissa pidetään edellytyksenä tuen antamiselle. 

(Kuva): Sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman ja keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto. (ESKO TUOVINEN / TOMMI HEINO)

Keskusta haluaa Irlannin nostavan yritysveroaan lähemmäksi muiden maiden tasoa, jos muut EU-maat joutuvat antamaan sille taloudellista tukea.

Samaa mieltä on suurin oppositiopuolue SDP. Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto sanoo Verkkoapilassa, että veroasteet tulee saattaa riittävän yhtenäiselle tasolle koko Euroopassa, jotta epäterveestä verokilpailusta päästään eroon. Hänen mielestään aggressiivinen verokilpailu on yksi syy Irlannin kriisiin.

– Verohäiriköinti on paitsi ylikuumentanut markkinoita, myös nakertanut hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta.

SDP:n puoluevaltuuston hyväksymässä kannanotossa vaaditaan Suomen hallitukselta aloitteellisuutta rahoitusmarkkinoiden pelisääntöjen uudistuksiin.

– Ilman rahoitusjärjestelmän pelisääntöjen perusteellisia muutoksia ja pankkien sekä sijoittajien vastuun toteuttamista rahoituskriisi toisensa jälkeen siirretään veronmaksajien vastuulle, SDP:n puoluevaltuusto toteaa.

Kotimaan politiikassa SDP vaatii muun muassa progressiivisuutta pääomaverotukseen.

Lähde: Verkkoapila

LUE MYÖS
Katainen Ylelle: Pankkien stressitestit epäonnistuneet

LAINAUS LOPPUU

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.