Pakkoruotsia kaikille, vaikka osa pojista ei opi kirjoittamaan peruskoulussa

Pakkoruotsia kaikille. Osa pojista ei opi kirjoittamaan peruskoulussa

HS tänään:
Osa pojista – ja jokunen tyttökin – selvittää yhdeksänvuotisen peruskoulun oppimatta kirjoittamaan.

Opetushallituksen tuorein äidinkielen osaamisen arviointi osoittaa, että peruskouluista valmistuu vuosittain noin 2 000 poikaa, jotka eivät pysty tuottamaan kirjallisesti juuri mitään.

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Osa+pojista
+ei+opi+kirjoittamaan+peruskoulussa/1135265357688

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2011-04-13 klo 14:33

Tästä aikaisemmin
1999

Pakkoruotsi – vähemmistön enemmistön terroria

Kysymyksiä presidenttiehdokkaille.

Oletteko tietoinen siitä, että suurelle osalle ikäluokkaa kahden muun kuin äidinkielen opettaminen on kidutusta ja turhuutta?

Kuinka kauan aiotte sietää oppilaiden ja opettajien turhautumista ja luuletteko tällaisen kahden kielen pakottamisen lisäävän koululaisten yleistä oppimismotivaatiota?

Oletteko tutustuneet asiaa koskeviin Suomessa tehtyihin tutkimuksiin? Miksi koko ikäluokalle pitää yrittää opettaa kahta ”vierasta kieltä”, kun oppimistulokset eivät kaikkien kohdalla ole kelvollisia vaan vaikuttavat negatiivisesti koko koulunkäynnin mielekkyyteen?

Ovatko suomenruotsalaisten äänet niin arvokkaita, ettette uskalla ottaa asiaa vakavasti esille vaan hyväksytte vähin äänin heidän mielipiteensä oikeutuksen vastoin tutkimustuloksia ja näin hyväksytte tämän vähemmistön enemmistön terrorin?

nettisanomat.com keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

pm = Pertti Manninen

http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913prespeli.htm
#pakkoruotsi

Pakkoruotsi on julmaa koulukiusaamista.
Keskisuomalainen. Mielipide. Jaakko Palmu. Sunnuntai 2007-02-04.  ”Tottakai olisi hienoa, jos koko kansa osaisi ruotsia, mutta se on täysin mahdoton tavoite. Jokainen opettaja tietää, että osalle ikäluokasta suomen kielen lukeminen ja kirjoitus on vaikeaa. Heille englannin oppiminen on tietysti vielä vaikeampaa. Ja kun siihen sitten vielä lisätään ruotsi, kysymys on todellisesta ja julmasta koulukiusaamisesta. Siinä on nuoren itsetunto todella lujilla.” 

http://www.nettisanomat.com/2007/02/06/pakkoruotsi.html

”Gör svenskan obligatorisk i femte klass”.
Hufvudstadsbladet. Inrikes. Peter Buchert. Tisdag 2007-02-06.  ”Finska skolelever borde läsa svenska redan i lågstadiet. Det är ett problem att svenskan blir obligatorisk först i sjunde klass. Det säger rikdagens talman Paavo Lipponen (sdp). Svenska folkpartiet och Folktinget applåderar förslaget.”


Comments are closed.