Sixten Korkman Ylelle: ”Suomella on vakuuksien vuoksi erittäin vahva neuvotteluasema, jos tulevaisuudessa tulee tilanne, ettei Kreikka selviydy veloistaan …”

 YLe:

Korkman: Soinin vakuuspuheet panettelua

Professori Sixten Korkman pitää perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin puheita Kreikka-sopimuksesta epäluulon lietsomisena.

 

Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkmanin mielestä perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin käynnistämä keskustelu Kreikka-sopimuksesta on epäluulon lietsontaa.

– Minusta tuntuu, että hän arvioi, että tässä tilanteessa on sellainen ilmapiiri tällä hetkellä, että voidaan lietsoa kansalaisten keskuudessa epäluuloa poliitikkoja ja hallitusta vastaan, Korkman arvioi Yle Uutisille.

Korkman puolustaa Soinin arvostelemia valtiovarainministeriön virkamiehiä. Korkmanin mukaan Soini antoi Helsingin Sanomista ostamassaan ilmoituksessa ymmärtää, että virkamiehet ovat joko tyhmiä tai rikollisia. Korkman on itsekin VM:n entinen virkamies.

Korkman mainitsee erityisesti valtiosihteeri Martti Hetemäen, jonka hän kehuu olevan poikkeuksellisen pätevä ja älykäs virkamies.

– Minusta Suomen valtiovarainministeriöllä on korkeatasoiset virkamiehet. Tämän kaltainen panettelu on minusta jossain määrin ala-arvoista. Meillä on riittävästi ongelmia ilman, että asetamme nämä ihmiset kyseenalaisiksi, Korkman sanoo.

Hänen mielestään Suomella on vakuuksien vuoksi erittäin vahva neuvotteluasema, jos tulevaisuudessa tulee tilanne, ettei Kreikka selviydy veloistaan ja käydään keskustelua maan velkajärjestelystä. Korkman on luottavainen sen suhteen, että Suomi saisi tällöin vakuusjärjestelyssä talletetut rahat itselleen.

http://yle.fi/uutiset/korkman_soinin_vakuuspuheet_panettelua/6671593

Korkman: Soinin vakuuspuheet panettelua

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Maanantai 2013-06-03 22:17.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.