2018. Aktiivimalli. Presidentti kumileimasimena, osa3. Sauli Niinistö: ”Mutta älä hyvä Pekka väärentele minun puheitani”

2018. Aktiivimalli. Presidentti kumileimasimena, osa3. Sauli Niinistö: ”Mutta älä hyvä Pekka väärentele minun puheitani”.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto jatkaa itse asian, siis työttömien aktiivimallin, ruotimista. Hän tietää hyvin, että asia on kiusallinen toiselle presidenttiehdokkaalle Sauli Niinistölle, joka presidentin ominaisuudessa vahvisti lain.

Niinistön mielestä olisi ollut naurettavaa, että hän olisi lain vahvistaesssaan liittänyt siihen jonkun lausuman, koska eduskunta itse oli jo lausuman siihen sisältänyt, siis lausuman, jossa lain toteutumista seurataan tarkasti.

Niinistön virhe oli se, että hän käytti sanaa naurettava. Olisihan hän voinut käyttää neutraalia ilmaisua, ettei katsonut minkään lausuman lisäämistä tarpeelliseksi!

Nyt Pekka Haavisto jatkoi ja sai Sauli Niinistön ilmeisesti hermostumaan, emmehän voi olla siitä varmoja, hermostuiko Niinistö oikeasti. Voihan näin olla, jos toiselle kierrokselle joudutaan ja mielenosoitukset ja lakot ja muut mielenilmaisut aktiivimallia kohtaan senkun yltyvät, niin Niinistö joutuu tapahtumien keskelle, vaikka sivussa haluaisikin pysyä.

Vaikka maan hallitus kepittääkin työttömiä, niin ei siihen kepitykseen Niinistö haluaisi mitenkään yhdistyä, mutta nyt Haaviston meuhkaamisen jälkeen Niinistö ei siitä maineestaan ehkä eroon pääse.

Verkkouutiset julkaisi Sanomatalossa järjestetyn presidentinvaalitentin keskustelun sanatarkasti. Oheen on lisätty puhujien nimet.

Haavisto:
”Keskustelimme aktiivimallista, oli paljon palautetta siitä pitäisikö presidentin siihen lainkaan puuttua. Keskustelin Sauli kanssasi siitä, ja totesit aktiivimallin osalta, kun kysyin olisiko voinut jättää lausuman tai olisiko presidentti asiaan voinut puuttua: ”En viitsinyt kommentoida, olisi ollut naurettavaa”. Ajattelen suomalaisia työttömiä, joihin tämä aktiivimalli iskee, ajattelen niitä perheitä joihin se vaikuttaa – mikä siinä on naurettavaa?”

Niinistö:
”Miksi sinä muuntelet minun puheeni? Haluan ensin tietää sen – siis tahallisesti muuntelet minun puheeni? Minähän sanoin että eduskunta lausui jo – et taida muistaa itse mitä olet lausunut siellä – mutta joka tapauksessa eduskunta lausui sen lain yhteydessä ponnessa, joka on valiokunnan ponsi, vahvisti sen, että pitää seurata tilannetta niin ettei kukaan menetä työttömyysetuaan sen vuoksi ettei ole tarjolla työvoimapalvelua. Olen täsmälleen siitä samaa mieltä,”

Haavisto:
”Mutta et sanonut sitä?”

Niinistö:
”Sanoin nimenomaan tämän, että eduskunta jo lausui sen, mitä olisin voinut kirjoittaa joten olisi ollut suorastaan naiivia että presidentti kirjoittaa tärkeän näköisenä saman minkä eduskunta on jo itsekin lausunut.

Haavisto:
”Sen voisi sanoa ulos.”

Niinistö:
”Tässähän kävi sitten niin, että, en tiedä, eduskunnan lausunto varmaan aiheutti sen – ehkä sekin, että minäkin kuitenkin suullisesti vahvistin olevani eduskunnan lausunnon kannalla – että hallitus on nyt sitten satsannutkin niihin työvoimapalveluihin jo. Siitä huolimatta asiaa seurataan niin kuin eduskunta lausuu. Mutta älä hyvä Pekka väärentele minun puheitani.”

Haavisto:
”Ei ollut mitään väärennöstä tässä! Ei ollut väärennöstä”.

Niinistö:
”Se oli… Irrotit vain sen lopun, ja se oli täydellisen tahallinen väärennös.”

Haavisto:
”Se lause oli oikein.”

Lähde: Verkkouutiset 23.01.2018
Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö vaalitentissä: Tästä sitaatista kuuma sananvaihto
https://www.verkkouutiset.fi/pekka-haavisto-ja-sauli-niinisto-vaalitentissa-tasta-sitaatista-kuuma-sananvaihto/


Lopuksi: Tässä on nyt päästy osaan 3 ja loppua ei taida näkyä varsinkaan silloin, jos Sauli Niinistö joutuu tätäkin asiaa vielä uudelleen presidentinvaalikampanjassa selittelemään. Onhan tässä huomenna torstaina jäljellä vielä Ylen suuri vaalikeskustelu tällä ensimmäiselläkin kierroksella.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 24.01.2018 10:13.

Lue myös:
03.01,2018
Aktiivimalli. Ministeri Kai Mykkänen keskustelee kansalaisaloitteen ensimmäisen allekirjoittajan kanssa keskiviikkona 03.01.2017 Ylen A-studiossa. 250 kuvaa
http://www.nettisanomat.com/2018/01/04/etusivu.html

11:01.2018
Vastenmielinen Vartiainen. Limbo Peter Nymanin haastattelussa.
http://viikkosanomat.fi/2018/01/11/vastenmielinen-vartiainen-limbo-peter-nymanin-haastattelussa/

13.01.2018
2018. Presidentti Niinistön naiivi usko työllisyyskurssien järjestämisen mahdollisuuksiin. http://viikkosanomat.fi/2018/01/13/presidentti-niiniston-naiivi-usko-tyollisyyskurssien-jarjestamisen-mahdollisuuksiin/

13.01.2018
Sipilän aktiivimalli http://viikkosanomat.fi/2018/01/13/sipilan-aktiivimalli/
(Ilta-Sanomien jutun otsikon kuva)

21.01.2018
Katkeeko kuningastie aktiivimalliin? Sauli Niinistön poikkeava tuloeromielipide Ylen paljastuksessa. http://viikkosanomat.fi/2018/01/21/katkeeko-kuningasrtie-aktiivimalliin-sauli-niinisto-poikkeava-tuloeromielipide-ylen-paljastuksessa/

22.01.2018
2018. Aktiivimalli. Presidentti kumileimasimena, osa2. Sauli Niinistö: ”… minä en viitsinyt kirjoittaa uudelleen samaa lausumaa. Se olisi ollut naurettavaa, suoraan sanottuna.”
http://viikkosanomat.fi/2018/01/22/2018-aktiivimalli-presidentti-kumileimasimena-osa2-sauli-niinisto-mina-en-viitsinyt-kirjoittaa-uudelleen-samaa-lausumaa-se-olisi-ollut-naurettavaa-suoraan-sanottuna/

Tags: , , , , ,

Comments are closed.