Sote. Maaliskuu 2018. Iltalehti paljasti Hiilamon kytköksen Terveystaloon ja myös Silanderin, joka oli HS:n mielipidekirjoituksen kirjoittajana myös.

Sote. Maaliskuu 2018. Iltalehti paljasti Hiilamon kytköksen Terveystaloon ja myös Silanderin, joka oli HS:n mielipidekirjoituksen kirjoittajana myös.

Entistä hurjempaa. Heikki Hiilamon lisäksi myös Katariina Silanderilla on kytköksiä yksityiseen isoon palveluntuottajaan: Terveystaloon. Hän on siellä lääkärinä, omaan laskuunsa lääkärinä. Heikki Hiilamo taas on Diakonissalaitoksen hallituksen jäsenenä. Diakonissalaitos omistaa 10 prosenttia Terveystalosta.

Tähän aluksi Iltalehdessä olleet kuvakaappaukset ja sitten lopuksi hiukan lainauksia Iltalehden jutusta. Vielä kerran siis maininta, että vastuullista journalismia tarjoava Helsingin Sanomat, HS, ei maininnut mitään näistä kytköksistä julkaistessaan tämän kuuluisan sote-mielipidekirjoituksen.

20180315hiilamodiako_pi

20180315silander_pi

Iltalehti:
”Sote-asiantuntijaryhmään kuuluvalla professori Hiilamolla kytkös terveysbisnekseen – istuu Terveystalon ison omistajan hallituksessa
Perjantai 16.3.2018 klo 16.49″

”- En edusta ryhmässä HDL:ää enkä missään tapauksessa Terveystaloa, Hiilamo korostaa Iltalehdelle.

Sote-asiantuntijaryhmän jäsen Heikki Hiilamo arvosteli jyrkästi sote-uudistusta joulukuussa.
Viime sunnuntaina hän kuitenkin arvosteli THL:n ylijohtajan ja Aalto-yliopiston tutkimusjohtajan kanssa viime aikojen sote-kritiikkiä jälkijättöiseksi ja osin vääriin näkemyksiin perustuvaksi.
Julkisuudessa ei ole tähän mennessä kiinnitetty huomiota siihen, että Hiilamo on nimitetty Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallitukseen. Laitos on Terveystalon neljänneksi suurin omistaja.”

”Yllätys olikin suuri, kun viime sunnuntaina Helsingin Sanomien mielipidepalstalla julkaistiin Hiilamon, THL:n ylijohtajan Marina Erholan ja Aalto-yliopiston tutkimusjohtajan Katariina Silanderin mielipidekirjoitus, jossa arvosteltiin viime aikojen sote-kritiikkiä jälkijättöiseksi ja osin vääriin näkemyksiin perustuvaksi.

Mielipidekirjoituksen otsikkona oli ”On risti pitkittää sote-uudistusta vanhentuneilla väitteillä”.”

”Silander pitää puolestaan lääkärin vastaanottoa Terveystalossa. Silander kertoo Iltalehdelle, että hän ei ole työsuhteessa Terveystaloon, vaan pitää yleislääkärin vastaanottoa ammatinharjoittajana.

Silander ei näe eturistiriitaa siinä, että hän pitää vastaanottoa Terveysvalossa ja toimii jäsenenä hallituksen sote-asiantuntijaryhmässä. ”

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803162200816758_pi.shtml

Lue myös
esellinen blogikirjoitus:
Sote. 2018. Maaliskuu. HS ei tiennyt tai sitten unohti mainita, että professori Heikki Hiilamo on palveluntarjoaja Diakonissalaitoksen hallituksessa vuoden 2018 alusta.

http://viikkosanomat.fi/2018/03/14/sote-2018-maaliskuu-hs-ei-tiennyt-tai-sitten-unohti-mainita-etta-professori-heikki-hiilamo-on-palveluntarjoaja-diakonissalaitoksen-hallituksessa-vuoden-2018-alusta/

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 16.03.2018 23:53.

ILtalehden kuvatekstit:
”Heikki Hiilamon taustatietoja ei ole täydennetty vielä Helsingin Diakonissalaitoksen verkkosivuille. (HELSINGIN DIAKONISSALAITOS/KUVAKAAPPAUS)”

”Sote-asiantuntijaryhmään Hiilamon tavoin kuuluva Katariina Silander on erikoistunut urheilijoille tehtäviin terveystarkastuksiin. (TERVEYSTALON VERKKOSIVUT/RUUTUKAAPPAUS)”

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.