2021. Maaliskuu. Kansalaisten on hyvä muistaa, että Sauli Niinistö esitti vaalien siirtämistä Suomen EU-puheenjohtajuuden varjolla. Kaksi arkistokirjoitusta.

2021. Maaliskuu. Kansalaisten on hyvä muistaa, että Sauli Niinistö esitti vaalien siirtämistä Suomen EU-puheenjohtajuuden varjolla. Kaksi arkistokirjoitusta.

Nyt kun kunnallisvaalien siirtämisestä ennakkotietojen mukaan ilmoitetaan huomenna, on hyvä muistaa, että osattiin sitä ennenkin. Nyt siirto on tietenkin äärimmäisen perusteltu. Korona ja rokotukset sanelevat siirron.

Kun muistelin menneitä, niin löysin jutun Nettisanomista päivämäärältään 25.11.2009.
”Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.”

http://www.nettisanomat.com/2009/11/23/etusivu.htm

LAINAUS

Kahvilassa näkyy Iskelmä-kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan. Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuslakia.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puheenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan …”

LAINAUS LOPPUU

Jotta tämä Sauli Niinistön yritelmä ei jäisi pelkästään edellisen kirjoituksen todistelun varaan, niin pienellä vaivalla, oikein valituilla halusanoilla, jotenkin ”Niinistö”, ”vaalit” ja ”siirtäminen” ja ehkä ”EU-puheenjohtajuus” löytyi lopullinen tarkka todistus artikkelista
”Lipponen ei lämpene vaalien siirtämiselle”. mtvuutiset.fi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lipponen-ei-lampene-vaalien-siirtamiselle/5481550

LAINAUS

”JULKAISTU 21.08.1998 01:32
Pääministeri Paavo Lipponen tyrmää valtiovarainministeri Sauli Niinistön ehdotuksen siitä, että hallituksella olisi halutessaan harkinnanvaraa vaalien ajankohdan suhteen.

MTV3:n Kymmenen Uutisissa eilen haastateltu Lipponen totesi, ettei nyt ole sellaista tilannetta, että vaaleja tulisi siirtää.
-Jo nykyisellä systeemillä vaaleja voidaan aikaistaa, jos tilanne niin vaati, muistutti Lipponen.

Lipposen tiedossa ei ole, että yksikään maa olisi siirtänyt vaaleja EU-puheenjohtajuuden takia. Lipposen mukaan Niinistön lehtihaastattelussa esittämä ehdotus oli esillä eilisaamun SDP:n puoluehallituksessa, jossa todettiin, ettei vaalien siirtämiseen ole tarvetta.”

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 5.3.2021 23:18.
Nettisanomat-lainaukseen lisätty alkukappale lauantaina 6.3.2021 06:06. Huomaa myös linkin päivämäärä, pitäisi olla 2 päivää myöhempi!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.