Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001.

Perustuslaki- fiasko

Nyt hienoin sanakääntein riisutaan presidentin valta. Lisäksi pykäliin kirjoitetaan, että Suomi on ikuisesti Euroopan unionin jäsen. Mallioppilastouhua. Haluaisin kuulla selvityksen, mitkä maat kirjoittavat EU:hun kuulumisen omaan perustuslakiinsa.

SDP:llä ja Eero Heinäluomalla on nyt elämänsä paikka estää presidentin vallan riisuminen. Mikä parempi vaaliteema, kun kerran kansalaisten enemmistö on reilusti vallan karsimisen vastustajia. Kun tähän nyt tuodaan esille myös Natoon liittymisen helpottuminen, niin käydään sitten Nato-vaalit ja SDP nousee suurimmaksi ja nämä militaristit, Katainen ja Vanhanen, tai siis Vanhasen seuraaja jäävät lehdelle soittelemaan. Taloudestahan ei tarvitse puhua, kaikki kokevat sen ympärillään kantapään kautta!

Lehdestä muuten sitten lopulta lähtee, nimittäin Helsingin Sanomista, sen pitkäaikainen päätoimittaja, tämä Nato-intoilija Janne Virkkunen, joka tänään otsikoi pääkirjoituksen, otsikon vain ehdin lukea, että perustuslain uudistaminen on menossa oikeaan suuntaan. Tottakai on, koska se vie Natoon, vaikkei siitä ääneen kerrotakaan.

Sen verran luin että uusi päätoimittaja Pentikäinen muuttaa Sanomatalon yhdeksännestä kerroksesta kahdeksanteen, muuten niihin kerroksiin jotka rakennettiin ilman kaavaa kepulikonstein.  Häveliäästi Virkkunen jättää kertomatta suurimman urotyönsä yhtiön kannalta: sen pimittämisen jolla pytinki onnistuttiin rakentamaan ilman kansalaiskeskustelua.  Linkeissä on Martti Valkosen ansiokas kirjoitus aiheesta: Sananvapaus kauppatavarana.

Virkkunen  on siirtymässä projektitöihin, mitä pimitystä nyt sitten on luvassa. Päätoimittajana hän on rampa ankka, niinkuin Vanhanen pääministerinä. Vanhanen muuten pakeni Brysseliin, jottei tarvinnut jäävätä itseään RAY:n avustuksista päätettäessä.

Helsingin Sanomat netissä voisi muuttua Guardianin  kaltaiseksi ja saavuttaa ylivoiman. Nyt Uusi Suomikin näyttää enemmän lehdeltä, tämä uusi layout. HS on mennyt siitä mistä aita on matalin, eikä toimita nettilehteään juuri ollenkaan: uutiset pötkönä. Mielipidekirjoitukset, jotka se on saanut ilmaiseksi, maksullisina. Aikaisemminkin olen kirjoittanut siitä, että kävijämäärät ratkaisevat. Raha tulee sitten jollakin konstilla kun vain kävijöitä riittää. Nyt  etusivulle meneminen on tuskaa kun se ei yhtään innosta.

Käykää ihmiset katsomassa Guardianin sivuja ja osioita. linkkejä, arkistoa ja vaatikaa jotain samanlaista myös valtakunnan suurimmalta lehdeltä. Ehkä Pentikäinen pistää tuulemaa, kalkkisten aika on ohi.

Tässä kaikenlaista sekavaa keskellä yötä. Bundesliigaa tulee muuten Europsport2:lta, viisi ottelua viikonloppuna ja maanantaina vielä yksi 2-ottelu. Lumisateessa tänään pelattiin. Sopiva annos hiihtojen lisäksi! Nelonen Sport jäi jo junasta, vai jäikö?  TV1000:n jalkapallokanava lopetettiin Suomessa. Kuka maksoi kenelle? Kanavalta tuli myös reservijoukkueiden otteluita, nuorten otteluita ja kaikki livenä joka päivä! Ei nyt sentään ihan, ehkä yhtenä päivänä viikossa pelejä ei tullut. Kultaako aika muistikuvat? 

Dopingista joskus myöhemmin mutta ainutlatuinen linkki tässä mukana:  Täydellinen selostus (otsikkotasolla) ja valikoima juttutasolla Keskisuomalainen-lehdestä Lahden kisojen 2001 ajoilta päivittäin. Päätoimittaja Erkki Laatikainen oli aivan pihalla loppuun saakka. Urheilutoimittajat sentään Isometsän käryn jälkeen rupesivat pelkäämään pahinta aavistaen kauhean lopputuloksen! On siellä myös STT:n erotetusta päätoimittajasta Laatikaisen paheksuva kirjoitus, kun tämä oli nimetty johonkin lautakuntaan. Mistä kaikki alkoi?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2010-02-13 klo 01:31.

Linkkejä:

http://www.nettisanomat.com/2005/02/22/valkonensananvapaus.htm

http://www.guardian.co.uk/world

http://www.nettisanomat.com/2001/03/08/etusivu.htm (Yksitoista päivää urheilua ja dopingia).

2 235 Responses to “Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001.”

 1. Domingo Trainer kirjoitti:

  There’s noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice factors in options also.

 2. Ralph Waldo Emerson~ Let me never fall into the vulgar mistake of dreaming that I am persecuted whenever I am contradicted.

 3. Janis Winik kirjoitti:

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing challenge with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss downside? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 4. cleaning your colon kirjoitti:

  You made a number of good points there. I did a search on the matter and found nearly all persons will go along with with your blog.

 5. I was very pleased to search out this internet-site.I wanted to thanks on your time for this excellent learn!! I positively enjoying each little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 6. studia doktoranckie kirjoitti:

  Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this web site.

 7. Frank Swindall kirjoitti:

  I am typically to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your site and preserve checking for brand spanking new information.

 8. Rhiannon Bocock kirjoitti:

  naturally like your web site but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will certainly come back again.

 9. Jeniffer Chicca kirjoitti:

  The great post encouraged me very much! Bookmarked your website, extremely interesting categories everywhere that I see here! I like the information, thanks.

 10. Owen Ping kirjoitti:

  The informal post assited me a lot! Saved your blog, very interesting categories everywhere that I read here! I appreciate the information, thanks.

 11. KennethZY kirjoitti:

  I’m planning to visit Amsterdam, Netherlands next week. I would like to know whether the Marriot Hotel (located between Leidseplein and Vondelpark) or the Renaissance Hotel (located between Central Station and Dam Square) would be more convenient given the winter weather.

  Which hotel location is better for tourist to see the major attractions in the wintertime? Any other travel tips for exploring Amsterdam in December? Thank you.

 12. Lissa Carrick kirjoitti:

  Excellent summary, saved your website in hopes to see more!

 13. Rodney Alegria kirjoitti:

  This informal post helped me very much! Bookmarked your site, very great topics just about everywhere that I see here! I appreciate the info, thanks.

 14. Cecil Caserta kirjoitti:

  This good summary assited me very much! Saved the website, extremely great categories just about everywhere that I see here! I really like the information, thank you.

 15. Thanks for taking time for sharing this article, it was excellent and very informative. as a first time visitor to your blog I am very impressed. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Thank you.

 16. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 17. Jonell Sukovaty kirjoitti:

  Very educating blog, bookmarked the blog for hopes to see more!

 18. It is truely good post, but I do not see everything completely clear, especially for someone not involved in that topic. Anyway very interesting to me.

 19. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I’ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

 20. uczelnie kirjoitti:

  I like your blog

 21. Help people become more motivated by guiding them to the source of their own power. -Paul G. Thomas

 22. more information kirjoitti:

  The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 23. Loan Calculator kirjoitti:

  Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 24. more info kirjoitti:

  Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 25. More Information kirjoitti:

  I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 26. more info kirjoitti:

  Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 27. Click Here for More kirjoitti:

  If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 28. facebook kirjoitti:

  Its ridiculous how much more attention I receive from the other gender now that I work from home!

 29. click here kirjoitti:

  I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 30. Click Here for More kirjoitti:

  Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 31. pharmacy technician kirjoitti:

  My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

 32. Ray J kirjoitti:

  You really hit the nail on the head…

 33. This blog has lots of extremely useful stuff on it! Cheers for informing me.

 34. Dick Balzer kirjoitti:

  Have you had issues with spammers? I also use Blog Engine and I have some good anti-spam practices; please Email me if you are interested in an exchange of ideas.

 35. Albert Einstein~ God does not care about our mathematical difficulties. He integrates empirically.