LAINAUS, Tammikuu. 2010. Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle

Toimitukselle lähetetty kirjoitus. Kirjoituksen lähetti Riikka Söyring, Heinävesi

ympäristölääketieteen emeritusprofessori Maths Berlinin artikkelin käännös ruotsista suomeksi

Tuesday, December 22, 2009

suomennos ruotsinkielestä:

Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle

Maths Berlin

professori emeritus, ympäristölääketiede, Danderyd

maths.berlin @ki.se

Lääkintölaitos ja Sosiaalihallitus eivät tiedota uutta influenssaa vastaan käytettävän Pandemrix-rokotteen sisältämään tiomersaaliin (etyylielohopeaan) liittyvistä riskeistä.

Lääkintölaitos kirjoittaa nettisivullaan: ”Rokotteet ovat sisältäneet tiomersaalia 1950-luvulta lähtien, ja useita miljardeja annoksia on käytetty vuosien aikana. Rokoteannoksen sisältämä määrä elohopeaa 2,5 mikrogrammaa on merkittävästi alle määrän, joka normaalisti saadaan ravinnosta viikossa, ja paljon alle kaikkien henkilöiden turvallisuusrajan.”

Tiomersaalia (etyylielohopeaa) verrataan metyylielohopeaan siitä huolimatta että ne ovat eri yhdisteitä, joilla on erilainen aineenvaihdunta ja myrkyllisyys [1], eikä erotella altistamistapoja per os ja parenteraalisesti.

Mitä EI sanota on seuraavaa.

* että etyylielohopea toksisina annoksina on neurotoksinen kehittyville aivoille ja aiheuttaa migration-häiriöitä ja verkkokehityksen estymistä seurauksena käyttäytymishäiriöitä ja alentuneet/rajoittuneet kognitiiviset ja sensorimotooriset toiminnot.

* että matalatoksisten annosten odotettu vaikutus on alioptimaalinen aivojenkehitys rajoittuneine toimintoineen, mikä mahtuu populaation normaalivaihtelun sisään, että sellaisia vaikutuksia on vaikea havaita ja että väestön herkkyys elohopealle vaihtelee voimakkaasti geneettisestä polymorfiasta johtuen ja annos – vastekäyrä kattaa useita annoksen kymmenpotensseja. ( ymmärrän että: annos x 10 potenssiin b ja b = 0 – 4 esim.)

Vaadittaisiin laajat seuranta-ajoiltaan yli kymmenvuotiset epidemiologiset tutkimukset, jotta aivojenkehityksen muutos, jonka esiintymistiheys on 1 : 100, voitaisiin havaita. Sellaisia tutkimuksia ei ole tehty. Lääkelaitoksen argumentilta, että suuria lapsijoukkoja on rokotettu suuremmilla annoksilla havaitsematta vaikutusta aivojenkehitykseen, puuttuu näin ollen relevanssi ja se on ainoastaan harhaanjohtava, mikäli alioptimaalisen aivojenkehityksen ilmenemää yhdellä sadasta ei pidetä mitättömänä / unohtamiskelpoisena.

Voidaan lisätä että noin 1 nanogramma / gramma elohopeaa (Hg) etyylielohopeana ihmissikiön aivosoluviljelmässä riittää vahingoittamaan 50% soluista, mikä osoittaa merkittävästi suurempaa myrkyllisyytta kuin samojen tutkimusehtojen alaisuudessa metyylielohopealle on havaittu [2]. Sikainfluenssarokotteen annos vastaa 1250 nanogrammaa Hg/elohopeaa ja kaksi annosta 2500 ng Hg:tä.

Äskettäin julkaistussa artikkelissa kerrottiin tutkimuksesta , jossa 13 vastasyntynyttä rhesusapinanpoikasta rokotettiin hepatiittia vastaan rokotteella johon oli lisätty tiomersaalia annosta kohden kehonkokoeroilla korjattu ihmisimeväisille käytetty määrä. Seitsemälle apinanpentuverrokille annettiin keittosuolaa lihakseen tai ei injektoitu ollenkaan.

Apinanpoikasten kehitystä seurattiin ja erityisesti eloonjäämiselle/hengissäpysymiselle tärkeiden refleksien kehitystä, ensimmäisten syntymänjälkeisten elinviikkojen aikana. Havaittiin että hepatiittirokotetta ja tiomersaalia saaneet poikaset osoittivat myöhästynyttä refleksienkehitysta verrattuna niihin, jotka eivät olleet saaneet tiomersaalia sisältävää hepatiittirokotetta. Havainto oli tilastollisesti merkitsevä [3]. Etyylielohopea-annos oli noin 10 kertaa suurempi kuin sikainfluenssarokotteen kanssa annettava, ja vaste oli suurempi kuin 50%.

On hyvin kyseenalaista jos annoksen pienentäminen tekijällä 10 olisi riittävä pienentämään vasteen pienemmäksi kuin 1/100. On luonnollisesti epäselvää mikä vaikutus hepatiittirokotteella on voinut olla kehityksen viivästymiseen, vaikka sellaisen vaikutuksen odottamisen syy puuttuu.

Korrekti tieto yleisölle ja sairaanhoidolle on että tiomersaali on voimakkaasti neurotoksinen ja että se toksisina annoksina aiheuttaa aivojen kehityksen estymistä. Saatavilla oleva tietämys ei salli, että voitaisiin pitää mahdottomana yhden sadasta voivan kohdata alioptimaalisen kehityksen käyttäytymis- ja toimintohäiriöineen rokotteen sisältämän etyylielohopean tähden.

On armollista anoa, että kahdenkymmenen vuoden kuluttua välttyisimme toteamasta sikainfluenssaa vastaan rokotettujen lasten huonommat oppimistulokset ja huonomman sosiaalisen suoriutumisen verrattuna rokottamattomiin. Tämä meidän on ollut pakko kokea Minamata-alueen metyylielohopealle altistuneiden japanilaisten lasten [1], ja bensiinin ja maalien avulla levitetylle lyijylle altistuneiden maailman urbaanien alueiden miljoonien lasten kanssa [4].

Lienee selvää jokaiselle tämän kirjoituksen lukeneelle, että viranomaiset ovat yrittäneet välttää korrektin tiedon antamista. Tämä ei ole eettistä demokraattisessa yhteiskunnassa, mutta on omiaan myös horjuttamaan yleisön luottamusta terveydenhoitoviranomaisiin, mikä on huolestuttavaa.

Rokottaminen on tärkein tarttuvien tautien vastainen aseemme. Jos yleisön luottamus terveydenhoitoviranomaisiin horjuu, siitä voi syntyä vakavia seurauksia tulevaisuuden rokotusohjelmille.

* Mahdollisia sidonnaisuuksia tai jääviyttä aiheuttavia suhteita : Ei yhtään ilmoitettua.

Referenser

1. Berlin M, Zalups R, Fowler BA. Mercury. In: Nordberg GF, Fowler BA, Nordberg M, Friberg L, editors. Handbook on the toxicology of metals. Amsterdam, New York, Oxford: Elsevier; 2007. p. 675-729.

2. Hewitson L, Houser LA, Stott C, Sackett G, Tomko JL, Atwood D, et al. Delayed acquisition of neonatal reflexes in newborn primates re-ceiving a thimerosal-containing hepatitis B vaccine: Influence of gestational age and birth weight. Neurotoxicology. Epub 2009 Oct 2.

3. Geier DA, King PG, Geier MR. Mitochondrial dysfunction, impaired oxidative-reduction activity, de-generation, and death in human neuronal and fetal cells induced by low-level exposure to thimerosal and other metal compounds. Toxicological & Environmental Chemistry. 2009;91:735-49.

4. Skerfving S, Bergdahl IA. Lead. In: Nordberg GF, Fowler BA, Nordberg M, Friberg L, editors. Handbook on the toxicology of metals. Amsterdam, New York, Oxford: Elsevier;2007. p. 599-643.

ASO3- adjuvantillinen Pandemrix, jota suomalaisille jaetaan, on myös nano”turbo”rokote. Adjuvantin tarkoitus on buustata eli tehostaa rokotteen vaikutusta elimistössä. Nanopartikkelit puolestaan ovat valtavan paljon pienempiä kuin esimerkiksi asbestihiukkaset, ja päästyään kerran elimistöön ne tuhoavat soluja. Kun ne ovat päässeet vuorovaikutukseen solun rakenteen kanssa, niistä ei enää pääse eroon. Käytännössä se tarkoittaa elimistön JATKUVAA TULEHDUSTILAA. Mitä pienempi koko partikkelilla on, sitä suurempi sen teho läpäistä soluja ja tuhota kaikkea mitä tielle osuu. Pekingin Chaoyang Hospitalin tutkimus on varmistanut, että nanopartikkelit vaurioittavat vakavasti keuhkoja ja myrkyttävät koko elimistöä, mistä on seurauksena ennen kaikkea immuunipuolustuksen heikentyminen.

Kun elimistön kyky puolustautua siihen tunkeutuvia taudinaiheuttajia ja vieraita aineita vastaan on heikentynyt, se tarkoittaa mm. suurta autoimmuunisairauksien mahdollisuutta.

Tämä on siis tutkittua ja tieteellisissä julkaisuissa esitettyä tietoa. Silti rokotuksia nanoja sisältävillä rokotteilla koko ajan jatketaan ja yhä uusia nanoteknologiaan perustuvia rokotteita kehitellään kaiken aikaa.

Paandemrixin sisältämä tiomersaali muuttuu elimistöön päästyään etyylielohopeaksi ja tiosalisylaatiksi. Proteiinien mukana orgaaninen elohopea pääsee tunkeutumaan aivoihin, joissa neurotoksiset vaikutukset ilmenevät. Lasten aivot ovat tietenkin suurimmassa vaarassa. Ja kun rokote on vielä adjuvantillinen, eli turbo, niin…

Elohopea on tutkitusti neurotoksinen, eli hermomyrkky. Elohopeamyrkytyksen oireita ovat mm. kivun tai painon tunne rinnassa, keuhkoputkentulehdus (bronkiitti), päänsärky, lihasheikkous, ruokahaluttomuus, ruoansulatushäiriöt, oksentelu, ihottumat, kuume… (tämä kursivoitu osa tekstiä on nimimerkin ”melko hurjaa” kokoama tietopaketti)

Nanorokotteitahan ei Suomen lainsäädäntö tiemmä -vielä ainakaan- salli. Nanoadjuvantti on siis arvattavasti se THL:n ”liikesalaisuus”.

Kirjoituksen lähetti

Riikka Söyring, Heinävesi

http://www.nettisanomat.com/2010/01/13/etusivu.htm#harhaanjohtavaa

LAINAUS. Viikkosanomat. Pertti Manninen, Keskiviikko 2011-02-02 klo 12:38

Palaute: viikkosanomat@hotmail.com

Linkit:

http://www.viikkosanomat.fi  – blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  – lehti

http://www.nettisanomat.com  – lehti

Comments are closed.