Mitä keväällä 2003 oikein tapahtui. Kirjoitus muutamaa vuotta myöhemmin. Lipposen kootut munaukset, ilkeydet ja naisen (Arja Alhon) uhraaminen ja miehen (Ulf Sundqvist) pelastaminen.

Arkisto 2007: Lipposen mustelmat. Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantai 2007-02-16.

Aikoinaan hyvinkin vaikutusvaltainen poliitikko ja melkein valtiomies Paavo Lipponen joutuu (ilmeisesti) tästä lähtien vain muistelemaan mennyttä suurta aikaa.

Mitä tulikaan tehdyksi?

Muisteluolosuhteet ovat hienot: avustajia, arkistonhoitajia, työhuone kodin vierestä eduskuntatalosta ja ikuinen käyttöoikeus uimahalliin. Voisiko sitä enempää toivoa. Puhemiehen ökymuhkea eläkekin tuli itse järjestettyä: Ensin Riitta Uosukaiselle ja sitten itselle. Kirjoittamisesta saa rahaa ja ehkä kaikenlaisia kuluja voi maksaa ilman tilintekovelvollisuutta vuosittain (?) myönnettävästä lisäavustuksesta.

Ainoa ongelma näyttääkin olevan muisti ja sen tarkoituksenmukaisuus ja unohduksen hyväksikäyttäminen. Voisi sanoa, että valtion satsaus menee hukkaan: Paavo Lipponen on jäävi kirjoittamaan Paavo Lipposesta yhteiskunnan varoilla ja rahoituksella. Ehkä päättäjät hyväksyivät tämän, jotta pääsisivät eroon ex-puhemiehestä. En tätä kyllä usko. Siis eroon pääsemistä.

Kaikenlaiset raatelijat tulevat esiin paljastamaan ne mustelmat, joista puhemies ei itse halua kertoa.

Selvittämättä on edelleen se, mitä pääministeri Paavo Lipponen lupasi USA:ssa presidentti George W. Bushille ja millä valtuuksilla.

Selvittämättä on edelleen se, sekaantuiko hänen johtamansa hallitus Irakin sotaan jo ennen varsinaisten taistelutoimien alkamista päättäessään karkottaa irakilaisdiplomaatteja Suomesta USA:n vaatimuksesta. Oikeuskansleri Paavo Nikula joutuu tutkimaan asian ja antamaan vapauttavan päätöksen sanakiemuroin.

Selvittämättä on edelleen se, miten Paavo Lipponen sekaantui SDP:n ex-puoluejohtajan Ulf Sundqvistin velkasopimukseen ja miten hän uhrasi ministeri Arja Alhon selvitäkseen sotkusta, joka näyttää nyt suunnitellulta, kun hän valitsi Arja Alhon ministeriksi, jonka vastuulla sopimuksen tekeminen oli ja joka joutui siitä sitten kantamaan äärimmäisen poliittisen vastuun pääministerin sijasta. Tämänkin asian oikeuskansleri Paavo Nikula tutki ja antoi vapauttavan päätöksen sanakiemuroin, että ”pääministeri Paavo Lipponen ei ole antanut markkamääräisiä ohjeita asiassa”! Avustajakin jotain todisti Paavo Lipposen puolesta, ei kuitenkaan valan velvoittamana oikeudessa. Paavo pääsi pälkähästä. Tällöinkö ne kuuluisat ”Nahkurin orsi”- sanat lausuttiin?

Selvittämättä edelleen on se kuinka hallitus yhteneväisesti todisti oikeuskansleri Paavo Nikulalle, että valtion omaisuuden hävittämisestä, Soneran UMTS-kaupoista ei ole sitten yhtään mitään puhuttu missään hallituksessa eikä asiasta oikein mitään tiedettykään, Se tuli oikeastaan pyytämättä ja yllätyksenä, nimittäin se parinkymmenen miljardin markan tappio, kun Saksasta ostettiin ilmaa. Sinänsä Paavo Lipponen on joutunut vastuuseen asiasta. SDP hävisi vuoden 2003 vaalit keskustalle 6000 tai 8000 äänellä. Kyllä kai Suomessa sen verran täysijärkisiä oli, että äänestivät tavoistaan poiketen keskustapuoluetta päästäkseen eroon tästä valtion omaisuuden kaikenpuolisesta hävittäjästä.

Kaiken tämän muutaman esimerkin kaltaisen röyhkeyden jälkeen, Paavo Lipposella oli otsaa olla loukkaantunut hävitessään ”täydelliselle amatöörille” Anneli Jäätteenmäelle vuoden 2003 vaalit, ja tulla itkemään kameroiden eteen kuinka väärin häntä on kohdeltu. Suomi olisi kaatunut jo ajat sitten, jollei monet tavalliset ihmiset olisi pystyneet selviytymään vaikeuksistaan ja jatkaneet elämäänsä muuttuneissa olosuhteissa.

Selvittämättä on edelleen se, oliko Paavo Lipposella, niin paljon alamaisia ja nuoleskelijoita, että viitsivät masinoida vaaleilla valitun pääministerin kaatamisen ja vaatia keskustaa hyväksymään tämän menettelyn. Sivumennen sanottuna keskustan Ylen hallintoneuvoston naiset torppasivat SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin kuningastien Ylen pääjohtajaksi.

Lipposen mustelmat tulee olemaan mielenkiintoista luettavaa, varsinkin ne osuudet, joissa hän suunnitelmallisesti muistaa väärin kaikki urallaan sattuneet skandaalit ja niistä selviytymisen Valtamedian suosiollisella avustuksella.

Nettisanomien vakooja aikoo olla kärpäsenä katossa ja saada hiukan etukäteistietoja tulevista aiheista ja julkaista niitä ikään kuin ne olisivat tosia!

Perjantaina 2007-02-16. Lipposen mustelmat. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2007/02/16/paakirjoitus.html

Liite.

Toimittajan lauseet eduskunnan puhemies Paavo Lipposen viimeisestä työpäivästä puhemiehenä ja muutama kuva haastattelun kuvituksen kohokohdista: Tapaaminen Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kanssa (saapuminen pitkällä limousinella) sekä istuminen oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäen vieressä kertomassa, että seuraavan hallituksen pääministerin nimi on Anneli Jäätteenmäki (harvemmin nähty itkukuva).

PICT4618d20070216lipponenjaatteenmakiosa880vaal1200shsh

————————————————————

TV1-uutiset torstaina 2007-02-15 klo 20.30.

Toimittaja Matti Rönkä:

”.. Vaalien jälkeen muistelmien kirjoittamiseen ryhtyvä Paavo Lipponen johti tänään viimeistä kertaa istunnon eduskunnassa. Eduskunta aloittaa huomenna vaalitaukonsa.”

Toimittaja Ari Hakahuhta juontaa Lipposen puheiden ja kuvien välissä ja aikana:

”Neljä vuotta puhemiehenä ja kahdeksan pääministerinä Paavo Lipposen ura poliittisen vallan huipulla on päättymässä. Kaksitoista vuotta sitten SDP oli oppositiossa ja vaaleissa kilvoiteltiin miten johdetaan kansa pois laman karikoista.

Sateenkaarihallituksen muodostajana pitääkin viiden puolueen yhteistyötä merkittävimpänä saavutuksenaan.

Lipponen tukee pääministeri Matti Vanhasen ajatusta, että perustuslain toimivuus arvioidaan seuraavalla vaalikaudella, myös se, että pitäisikö presidentin ulkopoliittista valtaa edelleen kaventaa pääministerin hyväksi

Lipponen tuli tunnetuksi värikkäistä tokaisuistaan. Rakkaimpia poliittisia vastustajiaan olikin keskustan Mauri Pekkarinen.

 

Isonna!

Isonna!

Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö.

Lipposen mukaan päivänpoliittinen keskustelu jää vast’edes vähemmälle.”

Toimittaja Matti Rönkä:

”Myös vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes jättää tänään eduskunnan …”

http://www.nettisanomat.com/2007/02/16/paakirjoitus.html

Arkisto 2001. Bisquit Seppo Ahti Ilta-Sanomat 03.04.01. ”Nyky-Suomessa ministerineuvoston puheenjohtajalla eli tämän päivän kielellä pääministerillä, ja asevoimien komentajalla on selkeä työnjako: Puolustusvoimien komentaja on se, jonka sliipattu olemus tuo mieleen Rutenian lähettilään Marx-veljesten elokuvasta. Pääministeri on hän, jonka diplomaattinen sulavuus muistuttaa lähinnä serbialaista sotapäällikköä.”

http://www.nettisanomat.com/2001/04/05/bisquit.htm

Viikkosanomat. Maanantai 2011-02-07 klo 05:41

Comments are closed.