Mielipidetiedustelu ja korjauskertoimet. Tapaus Taloustutkimus Oy.

Mielipidetiedustelu ja korjauskertoimet. Tapaus Taloututkimus Oy.

LAINAUS Uudesta Suomesta.

Tiede: Uusi paljastus Ylen gallupeista

Tiede: Uusi paljastus Ylen gallupeista

Julkaistu: 8.3.2011 14:22
Taloustutkimuksen toteuttamista Yleisradion puoluegallupeista paljastuu perussuomalaisia hyödyttävä ”bandwagon-efekti”. Näin kirjoittaa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö ja yhteiskuntatieteiden tohtori Juho Rahkonen tuoreessa Tiede-lehden numerossa. Rahkosen mukaan Taloustutkimuksessa on innostuttu siitä, että ilmiö on nyt nähty Suomessa itse teossa.

LAINAUS LOPPUU

Kommentti
Näistä korjauskertoimista on huonosti kerrottu ja ne ovat ilmeistä huuhaa mutu-tietoa. Kun niitä sitten väitetään käytettävän asianmukaisesti. niin siihen väitteeseen on vain USKOTTAVA.
Jos nämä Gallupi tehtäisiin ja julkistettaisiin niin, että tulokset esitettäisiin tieteellisen seulan läpikäyneinä, aidosti. Ja stoorissa sitten kerrottaisiin, että sen ja sen puolueen kannattajat eivät ilmaise yhtä usein kantaansa haastaattelijalle ja että sen ja sen puolueen kannattajat eivät perinteisesti vaivaudu vaaliurnille yhtä usein kuin jonkun toisen puolueen, niin tulokset täyttäisivät edes jotkin objektiivisuuskriteerit.
Nyt tämä Taloustutkimus Oy:n, Oy on jätetty nimestä pois, tutkimusjohtaja hekumoi jollakin bandwagonilla” Muka niistä pienistä otoksista voisi jotain ilmiötä löytää. Ilmiö on syntynyt Rahkosen päässä ja mitä enemmän hän höpisee, niin sitä suurempi palkkapussi.
Voisi olla jo korkea aika sille, että rhoitettaisiin edes joskus jonkun yliopisto kriteerit täyttävä mielipidetiedustelu. Tällaista ole haikaillut jo varmaankin 10 vyotta sitten.
Toinen asia on sitten se, että reilusti kerrottaisiin, että nämä ”tutkimukset” ova poliittista viihdettä ja niiden tarkoitus on pitää yllä mielenkiintoa vanhoihin betonoiviin puolueisiin, muistahan ei juuri kerrota. Miten kerrottaisiin, kun niistä ei kerrota.
tähän liitteeksi liitän UUden Suomen juttuun liittyvöät kommentit, joiden kaikki linkit eivät varmaankaan toimi. Ne löytää toimivina kuitenki alkuperäisestä jutusta:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109998-tiede-uusi-paljastus-ylen-gallupeista
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2011-03-10 klo 00:12
Liite

Comments are closed.