2021. Huhtikuu. Lukijoiden kommentit HS:n uutiseen Lidl:n pelikoneista poistamisesta. Alkuosa.

2021. Huhtikuu. Lukijoiden kommentit HS:n uutiseen Lidl:n pelikoneista poistamisesta. Alkuosa.

LAINAUS

Kommentit (76)

Vanhin ensin

Trete
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:14

HYVÄ LIDL ! Ei kaupoissa tarvita lainkaan peliautomaatteja,niitä on muutenkin liikaa melkein joka paikassa.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (314)
Seppovaari
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:16

Esimerkillistä toimintaa Lidliltä. Saisi S -ja K-ketju seurata perässä ihan kiltisti.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (344)
Sila
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:17

Loistava, vastuullinen teko. Kiinnostavaa nähdä seuraavatko muut kauppaketjut perässä.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (160)
Mika Skarp
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:19

Vastuullisuus muuttaa myös tulovirtoja. Raha joka olisi mennyt rahapelikoneisiin jää käytettäväksi muuhun kulutukseen eli rahapelikoneiden poistaminen Lidlistä saatta jopa parantaa Lindlin tulosta. Tästä olemme nähneet viitteitä Korona-aikana.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (147)
MarjaKolu
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:20

Hieno päätös! Pelaamisen pitäisi olla vaikeampaa kuin nyt tai paljon isommin rajoitettu. Miksi kenenkään pitäisi voida hävitä yli 50€ kuukaudessa? Joo on toki rajoitukset mitä voit itse säätää, mutta Veikkaus voisi hyvin hedelmäpeleihin (eli ne automaatit) maksimin kaikille käyttäjille joka olisi vaikka 50€. Netissä sitten voisi pelailla enemmän.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (66)
Lapsuudenystävä
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:21

Erinomainen päätös! Tapaan työssäni ihmisiä, jotka neuvottomuudessaan eivät ole juuri muita huveja keksineet kuin pelikoneet. Seurauksena on ollut yhä paheneva syrjäytyminen. Kiitän heidän puolestaan.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (167)
Erkki Raittila
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:23

Hienoa. Yrityksen todelliset arvot ja niihin sitoutuminen punnitaan silloin kun jokin valinta merkitsee tulojen menetystä. Kiitos Lidl!
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (211)
Tapsa
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:25

Lidliltä oli ryhdikäs päätös. Pelikoneet kuuluvat pelihalleihin, kuten muuallakin maailmassa. Eivät päivittäistavarakauppoihin. Onko K- ja S-ryhmällä rohkeutta seurata esimerkkiä? Moni uusi asiakas suuuntaa nyt Lidliin. Samalla se soittaa kuolinkelloja Veikkauksen monopolille. Monet urheilu- kulttuuri yms. pelikoneiden tuotoilla toimivat, joutuvat etsimään uudet tulolähteet.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (209)
Jo Mäkinen
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:25

Erinomainen päätös! Lindlin myynti onkin toiminut muuten jouhevasti mutta pelikoneet pelaajineen ovat monesti tukkineet tuotteiden pakkausaluetta. Päätös osoittaa muutenkin suoraselkäisyyttä ja muiden kaupan toimijoiden toivoisi tekevän saman päätöksen.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (137)
moilanen_h
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:30

Nyt Lidl teki kunnioitettavan teon. Veikkauksen rahan ahneus on vailla vertaansa. Hyvä, että saksalainen kauppaketju pistää kampoihin. Minä ryhdyn asioimaan Lidlissä enemmänkin, vaikka eivät ole saaneet käsienpesupistettä tölkinpalautuspisteen oheen.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (112)
Santa Claus
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:31

Hyvä, että Lidl luopuu pelikoneista.

Mitä tekee S-Ryhmä?
S-Ryhmän yhtenä arvona on: ”Kannamme vastuuta ihmisistä.”
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (146)
Jarkko Korpivaara
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:31

Nyt on kunnioitettava päätös.
Missään muussa maassa ei tarvitse kävellä kasinon ohi joka kerta, kun menee ruokakauppaan. Koko veikkauksen järjestelmä on tulonsiirto köyhiltä poliittisen verkoston suojatyöpaikoille. Tämä on ainoa syy, miksi pelikoneiden määrää on lisätty ja tulostavotteita asetettu veikkaukselle, vaikka monopolia perustellaan haittojen minimoimisella.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (90)
Neuvostoliitossa syntynyt
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:31

Erittäin kunnioitettava teko Lidlistä. Todellinen sosiaalinen vastuullisuus.
Nyt aion käydä heidän kaupoissa useammin.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (56)
Hippo Krates
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:31

Wow! Pisteet Lidlille suoraselkäisestä linjauksesta! Toivotaan, että nämä kaksi kotimaista jättiä pystyisivät samaan vastuunkantoon! :)
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (49)
Tsadia
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:35

Mahtava uutinen!

Heikentää osaltaan veikkauskratian valtaa. Toivottavasti K ja S seuraavat Lidlin päätöstä. Siihen saakka tulen keskittämään ostokseni Lidliin.

Tämä jos mikä on erinomainen peliliike yritykseltä kohti vastuullisempaa toimintaa

Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (83)
Niilo Hakkarainen
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:38

Hienoa toimintaa, kiitos! Uhkapelaaminen ei kuulu päivittäistavarakauppaan.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (265)
leipää ja sirkushuveja
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:41

Tämä on oikeaa toimintaa. Uhkapeli ei kuulu päivittäistavarakauppaan. Eikä hyväksikäyttö hädässä. Lidlissä käy ihmisiä hakemassa edullisia tuotteita mutta itse asiassa en ole siellä nähnyt pelaajia juuri koskaan. Ne eläkeläiset käy palvelutakseilöan .muissa kaupoissa. Ja ehkä alkoikin siellä. Ja siellä ne pelaakin.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (32)
Noku13
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:45

Hieno päätös Lidliltä. Yksi syy enemmän käydä ostoksilla teidän liikkeissänne. Nostan hattua yhtiölle, joka todella tekee jotain tälle Veikkauksen vuosia jatkuneelle peliriippuvaisten kuppaamiselle. Nyt vain mielenkiinnolla seuraamaan, löytyykö muilta alan yrityksiltä tarpeeksi selkärankaa seuraamaan Lidlin esimerkkiä.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (67)
Ei järkeä kauhalla päähän kaadeta
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:51

Kaupassa myydään myös alkoholia, joka on tunnetusti iso ongelma suurelle osalle Suomalaisista. Koska Lidl aikoo lopettaa sen myymisen? Tähän ei ole pelikoneiden tapaan tulossa mitään vahvaa tunnistautumista, joten olisi syytä poistaa kaikki alkoholia sisältävät juomat kaupoista, aivan kaikilta, vain varmuuden vuoksi vastuullisuuden nimissä.

Alkoholi aiheuttaa Suomessa valtavia ongelmia ja suurta kärsimystä. Veikkaus tukee myös mm. järjestöjä jotka tekevät töitä ja auttavat alkoholiongelmista kärsiviä ihmisiä. Mihin nämä ihmiset menevät jatkossa kun järjestöjä ei enää ole?

Samanlaista poistoa vastuullisuuden nimissä voisi myös miettiä sokeristen tuotteiden ja muiden epäterveellisten tuotteiden kohdalle, diabetes ja liikalihavuus aiheuttaa merkittäviä ongelmia, näihinkään ei ole tulossa samanlaista vahvaa tunnistautumisen järjestelmää joka on tulossa pelikoneisiin, joka suojaisi tehokkaasti väärinkäytökseltä.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (15)
Maantapatämäkin
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:52

Iso peukku Lidlin vastuulliselle päätökselle. Kun lainsäätäjät eivät ole ajantasalla, niin hyvä että kauppa toimii omatoimisesti. Päätäs voi jopa kasvattaa Lidlin markkinaosuutta. Suunnannäyttäjä.
Nyt odotellaan mikä kauppaketju rohkenee ensimmäisenä lopettaa tupakkatuotteiden myynnin liikkeissään.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (63)
jaska_v
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:52

Lidl ja ”vastuullisuus” eivät meinaa mahtua samaan lauseeseen.

Lidl on aiemmin irvaillut muiden ketjujen etuohjelmille. Lidl ei ole lähtenyt etuohjelmiin, ”koska se haluaa tarjota kaikille asiakkaille samat halvat hinnat.”
–> Muutama vuosi myöhemmin Lidl lanseeraa oman etuohjelmansa, jossa alennuksia saavat vain matkapuhelinsovellusta käyttävät etuasiakkaat.

Lidl on vuosia kopioinut/hyödyntänyt suomalaisten tuotebrändien nimiä, logoja ja värimaailmaa omissa tuotteissaan.
–> Lidl uhkaa erästä taiteilijaa oikeustoimenpiteillä kun tämä aikoi alkaa myydä T-paitoja, joista löytyy Lidl-logon värimaailmaa humoristisessa yhteydessä.

Lidl mainostaa kovaan ääneen ”markkinoiden halvinta” ostoskassia.
–> Vertailusta jätettiin pois kaikki Prismat ja Citymarketit, kaikessa hiljaisuudessa tietenkin.

Näiden lisäksi kaikki tietää minkälaista ”shaisse”byrokratiaa Lidl harjoittaa mm. työntekijöiden kohtelussa Saksassa. Melkoista tekopyhyyttä taas tämäkin keissi.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (17)
H.G.
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:52

Tupakan myyminen loppunee myös, koska sekin aiheuttaa riippuvuutta, ja tietysti sokerin. Pian ei enää tarvitsekaan kerätä pelikoneilla rahaa kansanterveystyöhön, koska kansa tervehtyy itsestään.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (5)
konttorska
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 9:52

Hienoa että Lidl on tähän lähtenyt. Silloin on peliongelmaisella, joka haluaa siitä eroon, mahdollisuus käydä kaupassa missä laitteiden näkeminen ei ole altistava tekijä pelaamiselle. Jokainen voi itse miettiä kuinka hyvin voi jättää suklaalevyn syömättä kotonaan, jos se on pöydällä (jos sen on ylipäätään ostanut todennäköisesti pitää suklaasta).

S-ryhmä voisi toimia samoin, yritys on osuustoiminnallinen eikä voiton tavoittelu ole pääasia. Silloin voisi niistä automaateista luopua. Pelaamisen pitäsi olla enemmän Veikkauksen omien pelitilojen asia. Ainakin monessa kauppakeskuksessa niitä ei yleensä edes huomaa. Ihan tosita kuin r-kioskit tai K-kaupat, joissa pelialueita ei usein voi olla näkemättä. Onneksi moni k-kauppa on jo sijoittanut niitä niin että kassalle pääsee niitä näkemättä. Vaikka pelaaminen ei ole koskaan itseä kiinnostanut, on monen pienituloisen ihmisen ainoiden rahojen päätyminen useammin varakkaan väen kulttuurielämystenkin rahoittamiseen asia, jota on vaikea ymmärtää. Nyt on onneksi tilanne, että Veikkauksen tuotot ovat vähentyneet, pitää miettiä muita rahoituskanavia. Katsotaan mitä siitä on seurauksena kun sitä nyt tehdään.
Vastaa viestiinHyvin argumentoitu (43)
Jaana30
Ilmoita asiaton viesti
15.4. 10:00

LAINAUS LOPPUU

Loput lainaukset seuraavassa jaksossa.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 16.04.2021 07:51.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.