Oikeuden oppitunti. Nro 6. Toimeksiannon taustaa ja päivämääriä asianajajan kirjeissä äidilleni, joista viimeisessä oli minunkin nimeni mainittu. (Velkomusasia ja kunnianloukkaus).

Kirjoitukset Nettisanomista kunnianloukkaustuomion rajoituksin.
Oikeuden oppitunti. Nro 6. Toimeksiannon taustaa ja päivämääriä asianajajan kirjeissä äidilleni, joista viimeisessä oli minunkin nimeni mainittu. (Velkomusasia ja kunnianloukkaus).
Palvelussopimukseen perustuva velkomusasia.

http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/mononenpenttinenmaksuton.htm

Nettisanomat torstaina 06.05.2004.

Asian kulku: Asianajaja Pekka Monosen laskut minulle ja sitten minulle ja äidilleni yhteisesti. ”Tämän saatekirjeen mukana  lähetti uudet laskut, joissa maksajat ja laskun aiheet olivat muuttuneet niin, että hän edusti samassa riita-asiassa sekä kantajaa että vastaajaa. Tämä hyväksyttiin kaikissa Suomen oikeusasteissa, koska Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.” Pertti Manninen.

”Tässä toisessa ensimmäisessä laskussa asian on jo muuttunut. Asia: Pertti ja Laura Manninen. Erikseen kirjatut PMn Kirkkonummen pakkohuutokauppaan ja LMn avustavaan vapaaehtoiseen kiinteistökauppaan liittyvät sekä muut PMn velkaantumiseen liittyvät toimenpiteet. Maksajaksi merkitty Pertti Juhani ja Laura Aliina Manninen c/o Pertti Manninen.”

”Tässä toisessa toisessa laskussa asian on jo muuttunut. Asia: Pertti ja Laura Manninen. Täytäntöönpanoriitatoimeksiantoon kirjatut PMn (ja LMn) henkilökohtaiset toimenpiteet, joita ei ole voitu sisällyttää kanneasian maksuttomaan oikeudenkäyntiin. Maksajaksi merkitty Pertti Juhani ja Laura Aliina Manninen c/o Pertti Manninen.”

Näitä laskuja  sitten esitteli oikeudessa. Ne olivat toimenpiteiltään samat, mitkä hän oli esittänyt äitini maksuttoman oikeudenkäynnin laskutuksesta päättävälle käräjäoikeuden tuomari Päivi Penttiselle. Tämä ilmenee oikeudenkäyntipöytäkirjoista.

Toimeksiannon taustaa ja päivämääriä asianajaja Pekka Monosen kirjeissä äidilleni, joista viimeisessä oli minunkin nimeni mainittu.

Minulle hän ei kirjettä lähettänyt. Nimeni oli siinä niin hienovaraisesti, etten kirjeen nähtyäni äitini luona keväällä vielä ymmärtänyt, että minullekin on laskuja tulossa. Myöhemminhän  lähetti myös äidilleni nämä kiistellyt laskut eikä ole niitä perunut. Mahtaakohan hän vielä haastaa lähes 90-kymppisen äitini uudelleen oikeuteen, koska hoki tässä minun oikeudenkäynnissäni yhteisvastuullisuutta niin tarmokkaasti. Pertti Manninen 06.05.2004.


Asianajotoimisto Pekka Mononen KY

Vantaa 7.7.2000

Laura Aliina Manninen

HOVIOIKEUDEN ALKUPERÄINEN TUOMIO YM.

Pertti Mannisen pyynnöstä lähetän ohessa Vaasan hovioikeuden alkuperäisen tuomion (15.6.2000) , jotta voitte käyttää sitä nostaessanne siinä mainittua täytäntöönpanoriitakannetta. Huomautan vielä tässä, että kanne on nostettava määräajassa. Pertti Manninen ilmoitti minulle, että Teillä on 12.7 aika varattuna oikeusaputoimistoon, jossa selvitetään mahdollisuutenne maksuttomaan oikeudenkäyntiin taikka ainakin osakorvaukseen, minkä jälkeen selviää kuka hoitaa kanteen nostamisen. Olen lähdössä lomalle 10.7. illasta alkaen. Jos haluatte, että laadin Teille asiaa koskevan haastehakemuksen, ottanette siinä tapauksessa yhteyttä ajoissa matkapuhelimeeni nroon 0400-400 685.

Ystävällisin terveisin

Pekka Mononen
Pekka Mononen


Asianajotoimisto Pekka Mononen KY

Vantaa 8.1.2001

Laura Manninen

TUOMARIN YHTEENVETO SUULLISTA VALMISTELUA VARTEN

Lähetän ohessa tiedoksenne Jyväskylän käräjäoikeuden käräjätuomari Päivi Penttisen laatiman yhteenvedon täytäntöönpanoriita-asiassa.

Jutussa on sovittu pidettäväksi suullinen valmisteluistunto keskiviikkona 7.2.2001 kello 10.00 alkaen. Valmisteluistunnossa ei kuulla todistajia, joten niiden ei tarvitse silloin vielä tulla paikalle. Todistajat kuullaan pääkäsittelyssä, jonka ajankohta määrätään myöhemmin (pidetään maaliskuussa).

Valmisteluistunnossa selvitetään, mitä kantaja vaatii ja miten vastaaja siihen vastaa. Lisäksi selvitetään miltä osin juttu on riitainen ja miltä osin riidaton. Riidattomilla osilla ei näyttöä esitetä ja pääkäsittelyssä esitetään todistelua vain riitaisten kysymysten osalta. Valmisteluistunnossa ei suoriteta asianajoa, toisin sanoen asianajolliset puheenvuorot pitäisi jättää pääkäsittelyyn. Valmisteluistunnossa selvitetään kuitenkin onko osapuolilla mahdollisuus päästä asiassa sovintoon. Jos sovintoon ei päästä. päätetään pääkäsittelyn toimittamisesta.

Menen ainakin itse valmisteluistuntoon. Jutussa harkittavan sovinnon kannalta ei olisi pahitteeksi, vaikka Laura Manninen tulisitte itsekin saapuville. Välttämätöntä se ei kuitenkaan ole. Olen vielä puhelinyhteydessä ennen valmisteluistuntoa, siltä varalta että päätätte lähteä mukaan ja kuullakseni viimeiset kannanottonne. Haluaisin myös kuulla, mitä kuuluu Pertin sovintotarjoukselle.

Pekka Mononen
Pekka Mononen


Asianajotoimisto Pekka Mononen KY

Vantaa 21.3.2001

Laura Manninen ja Pertti Manninen

TÄYTÄNTÖÖNPANORIITA PÄÄTTYNYT JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUDESSA

No niin kuten puhelimessa kerroin ulosottovalitusasia on lopullisesti päättynyt Jyväskylän käräjäoikeudessa sovintoon. Pertin Kirkkonummen talon pakkohuutokaupalla ja Lauran mkaapohjan vapaaehtoisella myynnillä saatiin onnistunut lopputulos. Merita Pankki Oyj:n on nyt annettava Pertille loppuvelat anteeksi. Tässä mukana seuraa jutun loppuvaiheen asiakirjoja. Pertille minulla on paksu nippu hänen aikanaan asian ajamista varten toimittamia vanhoja veroilmoituksia ja muita papereita, jotka tulen luovuttamaan hänelle myöhemmin. Laura Manniselle tässä on mukana alkuperäinen maapohjan myyntikauppakirja. Käräjäoikeuden päätöksestä näette, että maksuton oikeudenkäynti on myönnetty ja paljonko sen perusteella minulle on maksettu.

Hyvää jatkoa kummallekin.

Ystävällisin terveisin

Pekka Mononen
Pekka Mononen
asianajaja, varatuomari
Vantaa
__

Toimeksiannon taustaa ja päivämääriä asianajaja Pekka Monosen kirjeissä äidilleni, joista viimeisessä oli minunkin nimeni mainittu. Minulle hän ei kirjettä lähettänyt. Nimeni oli siinä niin hienovaraisesti, etten kirjeen nähtyäni äitini luona keväällä vielä ymmärtänyt, että minullekin on laskuja tulossa. Myöhemminhän  lähetti myös äidilleni nämä kiistellyt laskut eikä ole niitä perunut. Mahtaakohan hän vielä haastaa lähes 90-kymppisen äitini uudelleen oikeuteen, koska hoki tässä minun oikeudenkäynnissäni yhteisvastuullisuutta niin tarmokkaasti. Pertti Manninen 06.05.2004.

Linkkejä ja asiakirjoja:
http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/mononenpenttinenmaksuton.htm

Liite.
Kuinka  asianajaja Pekka Mononen selosti käräjäoikeuden tuomaria. Maksupäätös, Päivi Penttinen 29.03.2001. Selostus.
Oikeudenkäyntien nauhoitetut osat: Sivut 1-10 – Sivut 11-20 – Sivut 21-30 – Sivut 31-40 – Sivut 41-50 – Sivut 51-60 – Sivut 61-68.

2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 – 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa:http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

Nimet palautettu 28.02.2016 Vaasan hovioikeuden kumottua käräjäoikeuden tuomion 19.11.2015.

Tags:

Comments are closed.