- Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla.

Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla.

Klo 18 uutiset, luetut,  joltain kanavalta linkissä . Oikeusministeri Tuij Brax kiihtyy entisestään. Nyt pääministerin osallistuminenm EU kokouksiin on ”PÄIVÄNSELVÄÄ”.  Ainakin kahteen kertaan. Ei ole montaa päivää siitä kun Brax ilmoitti että vähintään nyt Lissabonin sopimuksen jälkeen asiassa ei ole oikeudellisesti mitään epäselvää, kaivan lehden ja jutun esiin ellen jo sitä mobiini ole jo tallentanut. 

Pääministeri Matti Vanhanen näyttää taitonsa: Höpisköön oikeusministeri Lissabonin sopimuksesta. Olen katsonut teksti-tv:n uutisia , ilmeisesti MTV3:n, Nelonenhan on ne lopettanut, niin niissä teksti-tv:ssä ensinnäkin Vanhanen ilmoittaa, että pääministeri osallistuu EU-kokouksiin, mutta jostain hän on saanut vihjeen ei Lissabonin sopimuksen perusteella, vaan perustuslain perusteella ja ylväästi aikaisemmin perustuslakia halveksinut Vanhanen ilmoittaa, että ei tietenkään Lissabonin sopimus mene Suomen perustuslain edelle. Samalla hän yllättää kaikki: tekee vanhan sanonnan vääräksi: Vanha koira ei opi istumaan, kun kysymyksessä on vanhanen koira niin oppiipas.

Brax ei vielä tiedä tästä Vanhasen esiintulosta ja rupeaa huomenna jotenkin perumaan puheitaan, tai että hänet on käsitetty väärin kun hän on puhunut Lissabonin sopimuksen vaikutuksesta tähän edustuskiistaan.

Ja jottei asia olisi kovin selvä niin Ylen uutiset kakkosella  ilmoittaa, että presidenttikin osallistuu, jos kaksi kutsutaan. Professori Hidén puhuu Lissabonin oikeustoimijaksi muuttumisesta.

Aikaisemmin kirjoitin, että Lissabonin sopimusta ei ole hyväksytty perustuslainsäätämisjärjestyksessä, joten tällä perusteella, en ole pitänyt sitä Suomen  perustuslakia ylempänä niinkuin ei nyt tänään Vanhanenkaan.

Pakko lopettaa, kun en muista milloin Soderberghin  Traffic alkaa Ruotsin kanavalla.

Viikkosanomat. Perrtti Manninen. Tiistaina 2009-12-01 klo 21:59.

 

 

 

viikkosanomat

Comments are closed.