Poliisi Tampereella ja Kauhajoella. Poliisiylijohtaja ja ministeri Helsingissä.

Poliisi Tampereella ja Kauhajoella. Poliisiylijohtaja ja ministeri Helsingissä.

Lainaus: Iltalehti:
”Tampereen poliisi saa moitteet Ville Niemisen huumetutkinnasta
Maanantai 14.12.2009 klo 20.36

Poliisin ylijohto moittii Tampereen poliisia huolimattomuudesta jääkiekkoilija Ville Niemistä koskeneessa esitutkinnassa.”

Kuvateksti: ”Mikko Paateron mukaan poliisin toimet antavat aihetta huomautukseen, mutta ei sen enempiin toimenpiteisiin. (MINNA JALOVAARA)”

”Asiasta kertoi maanantaina Nelosen uutiset.

Niemistä kuulusteltiin vuonna 2006 huumerikoksesta epäiltynä. Kuulustelujen jälkeen poliisi päätti, ettei Niemistä ole enää syytä epäillä rikoksesta.

Kirjallinen päätös tutkinnan lopettamisesta jäi kuitenkin tekemättä ja lisäksi tutkinta-aineisto salattiin.

– Siitä on kerrottu suullisesti, mutta ei ole tehty ohjeiden mukaista kirjallista päätöstä. Tämä antaa aihetta huomauttaa virheellisestä menettelystä, mutta emme katso aiheelliseksi ryhtyä enempiin toimenpiteisiin, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi Nelosen uutisille.

Tampereen poliisi on kertonut, että tutkinnan lopettaminen oli harkittua, vaikka kirjallinen päätös jäikin tekemättä. Poliisin mukaan kuulustelupöytäkirja salattiin lähinnä Niemisen ja muiden kuulusteltujen yksityisyyden suojelemiseksi. Sittemmin salaaminen purettiin.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121410781967_uu.shtml

Lainaus loppuu.
Kommentti

Tamperelaispoliisi suojeli tamperelaisjääkiekkoilijaa.

Helsingissä Jere Karalahti joutui ”samanlaisesta” teosta syytteeseen ja tuomiolle.

Nämä kaveripoliisit alkavat käydä hermolle. Nykyinen kokoomuksen pyheenjohtaja Jyrki Katainen väärensi pöytäkirjan, jolla pääsi kokoomuksen puoluekokousedustajaksi, asia jäi taas jonkun kaveripoliisin, siilinjärveläisen, esitutkinnan aloittamatta jättämiseen. Ei siis syytettä, koska asiaa ei edes tutkittu.

Nyt tamperelaispoliisi myöntää tarkoituksella jättäneensä tekemättä asiasta loppuraporttia. Seurauksena jonkinlaiset poliisiylijohtajan moitteet. Siis ei yhtään mitään. Nimeähän ei missään ole julkaistu, mutta Tampereen poliisilaitoksessa tämä on tapahtunut eikä sitä sielläkään varmaankaan ole tutkittu. Poliisiylijohtaja ei anna mitään huomautusta Tampereen poliisijohtajalle vaan jollekin yksityiselle poliisille, joka on kuitenkin vain noudattanut sitä henkeä ja ilmapiiriä, joka laitoksessa vallitsee.

Kauhajoella syytetään yksittäistä poliisimiestä. Tv-toimittaja Sipilän mielestä tragedia olisi voitu välttää, jos …

Oikeus asian ratkaisee, virheen merkityksellisyyden, mutta kaipa poliisimies olisi tehnyt päätöksensä toisin, tai ainakin erilaisten määräysten vallitessa, jos Jokelan jälkeen sisäministeri Anne Holmlund, Matti Vanhasen hallituksessa, olisi tehnyt jotakin, eikä sitten hädissään valehdellut, että uusia määräyksiä on annettu vaikkei ollutkaan annettu.

Pääministeri ei osannut muuta sanoa kuin sanatarkasti: ”Olemme tekemisessä uudentyyppisen tapauksen kanssa.” Olisi sitten valvonut, että sisäministeri tekee jotakin asian korjaamiseksi, ts. kiristäisi, antaisi ohjeita ja määräyksiä ja lakiehdotuksia aselakien uudistamiseksi, eikä tyytyisi ministeri Holmlundin hokemaan, löytyy Ylen arkistosta, että ”eivät aseet tapa vaan liipaisinta painavat ihmiset”. Ikäänkuin aseiden helpolla saatavuudella ei olisi mitään tekemistä liipasinherkkyyden kanssa!

Britanniassa on käsiaseet siviileiltä kielletty ja uusien tragedioiden estämiseksi ne Suomessakin pitäisi kieltää. Haulikon kanssa kulkeminen herättäisi kai sitten hiukan enemmän huomiota.

Viikkosanomat. Pertti Manninen maanantaina 2009-12-14 jko 23:03.

http://www.viikkosanomat.fi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

Comments are closed.