Kommentti väkivallasta ja tappamisesta. ”JIM-kanava sai uhkasakon lastensuojelun laiminlyönnistä.

JIM-kanava sai uhkasakon lastensuojelun laiminlyönnistä

Lainaus osasto Helsingin Sanomat, Kulttuuri

”JIM-kanava sai uhkasakon lastensuojelun laiminlyönnistä

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/JIM-kanava+sai+uhkasakon
+lastensuojelun+laiminly%C3%B6nnist%C3%A4/1135255899850

6.4.2010 14:19

STT–HS

Sanoma Television -yhtiölle on asetettu 50 000 euron uhkasakko, koska yhtiön JIM-kanava rikkoi lastensuojelusäännöksiä. Tv-kanavan Uskomattomat videot -sarjan jaksoissa esitettiin lapsille liian roisia sisältöä iltapäivän lähetysaikaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Viestintävirasto antaa uhkasakon tv- ja radiolain lastensuojelusäännösten rikkomisesta.

Viraston mukaan ohjelman jaksot sisälsivät aineistoa onnettomuuksista, tappeluista ja katuväkivallasta. Valtion elokuvatarkastamo arvioi, että kahtena arkipäivänä kello 16:n aikaan lähetettyjen jaksojen sisältö ei sopinut alaikäisille. Lisäksi yhden illalla lähetetyn jakson sisältö oli haitallista alle 15-vuotiaille. Jaksot lähetettiin tammi-helmikuussa.

Sama kanava on saanut Viestintävirastolta moitteita aiemminkin. Joulukuussa JIM sai huomautuksen Hurjat poliisivideot -sarjan lähetysajoista. Virasto katsoikin uhkasakon välttämättömäksi, jotta kanava noudattaisi säännöksiä.

 

Sekä JIM-kanava että Helsingin Sanomat ovat osa Sanoma-konsernia.”

Lainaus loppuu

Koommentti

Tässä kaikki toimmi nurinkurisesti on jotain sääntöjä ja ohjeita. Kanava kuitenkin kokeilee rajojaan ja sysää mitä törkyä tahansa kokeillakseen nouseeko häly.

Eettisestikin voisi ajatella ja suorittaa itse sensuuri lasten aikoihin näytettäviin ohjelmiin-

Ei se pahisteeksi olisi aikuisrtenkaan ohjelmiin, kun tapppamisesta on tullut viihdettä. Nyt MTV3:n oliko se hyvä elämä tai jotakin sellaista kehtaa näyttää suomalaisten tekemässä ohjelmassa suomalaisille ensin rahankuljetusautonkulkettajan kylmäverisen kuoliaaksi ampumisen roiskeineen päivineen ja nyt sitten sunnuntaina teloitetaan raskaana oleva nainen. Jotta mielenkiintossäilyisi on kai siirryttävä paloitteluun tai muuhun yhtä raflaavaan. Viimeisessä jaksossa harrastetaan kannibalismia arvatenkin.

SuomiTv::lä on paikkansa ja täytyy ainakin suunnata ihan sympatiasta askeleensa ja katseensa kuuden. seitsemän ja jkahdeksan uutisiin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen Tiistai 2010-04-06 klo 17:15.

Eihän sitä enää voi surffailla kun aina tarttuu johonkin. Sama.

 

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.