2018. Presidentti Niinistön naiivi usko työllisyyskurssien järjestämisen mahdollisuuksiin.

2018. Presidentti Niinistön naiivi usko työllisyyskurssien järjestämisen mahdollisuuksiin.

Presudenttiehdokas Sauli Niinistö perusteli presidentti Sauli Niinistön hyväksymää ja allekirjoituksellaan vahvistamaa työttömien aktiivimallilakia Oulussa järjestetyssä presidenttiehdokkaiden tentissä. Tässä lopussa ote Verkkouutisten artikkelista.

Johdannoksi:

Karkea laskelma kurssien järjestämistarpeesta:
Aktiivimalliin kuuluvia työttömiä 270 000.

– joista 5000 löytää 18 tunnin työrupeaman
– joista 5000 omnnistuu yrityksen perustamisessa
– joista 10000 luopuu myös koulutusmahdollisuudesta ”vapaaehtoisesti”

JÄLJELLE JÄÄ 250 000 koulutettavaa (5 päivån koulutus).

Jos koulutus toteutetaan helmikuusaa, maaliskuussa ja huhtikuussa 2017, siis ensimmäisenä vaatimusjaksona, mahdollisia koulutuspäiviä on 60 arkipäivää ja 12 viikkoa.

Jokaiselle viikolle jää 20833 koulutettavaa. Jos koulutusta järjestetään 200 eri paikassa, niin tasaisesti jaettuna jokaiseen koulutuspaikkaan tulee 104 koulutettavaa koko viikoksi.

Tällaisesta koulutusrumbasta on siis selvittävä.

Koulutettaville kuuluu maksaa matkat koulutuspaikalle halvimman mahdollisen kulkuvälineen mukaan. Kaikkialla ei julkisia kulkuyhteyksiä edes ole. Oletetaan, että matkakustannukset olisivat 60 per henkilö (5 päivältä), yhteensä siis 15000000 (15 miljoonaa euroa).

Päiväraha 9 euroa/päivä ruokailuun 2250000 (2 miljoonaa 250 tuhatta).

200 kurssinvetäjää on jostakin löydettävä ja koulutusviikko maksaisi ehkä (taksoja tuntematta) 2000 euroa, tämä tekisi yhteensä 400000 euroa.

Tällaisen rumban toteutumiseen presidenttiehdokas Sauli Niinistö näyttää uskovan.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 13.01.2017 11:41.

PS. Tämän päivän (13.01.2017) Helsingin Sanomissa ministeri Jari Lindström perustelee koko sivulla, ellei kahdella, aktiivimallin tärkeyttä. Presidentti Sauli Niistölle tällainen mainos tekee tietenkin hyvää.

Tähän siis luvattu Niinistön ”puolustuspuhe”.

”Presidenttiehdokkaiden tentissä käytiin läpi myös työttömien aktiivimallia.

Pohjois-Suomen presidenttitentissä keskiviikkona kysyttiin presidenttiehdokas Sauli Niinistöltä kysymys ”syventääkö työttömien töihin patistelu mielestänne kansan kahtiajakoa”. Niinistö vastasi näin:

– Niin kuin oikeastaan tässä kollega kuvasi, meillä on sellainen erikoinen ongelma, että meillä puuttuu työvoimaa tuolla – ja sitten on runsasta työttömyyttä, kaiken lisäksi nuorten keskuudessa. Ensimmäinen kysymys on, että hyväksymmekö me tällaisen tilanteen? Onko tämä nyt sitten normaalia?, Sauli Niinistö aloitti.

– Vastaus on kyllä väistämättä, että ei ole. Siis: toimenpiteitä on tehtävä.

– Jos sitten puhutaan nimenomaan tästä aktiivimallista, jonka eduskunta nyt on päättänyt – kiinnitin huomiota eduskunnan lausumaan, jossa todetaan, että – ehkä siihen on ollut joitain epäilyksiäkin – jokaisella pitää olla kuitenkin mahdollisuus täyttää ne aktiivisuusvelvoitteet, jotka hänelle on asetettu.

Juontaja tuli väliin kysyen ”mutta syventääkö tämä kahtiajakoa”.

– Jos turvataan se, että jokaisella on mahdollisuus täyttää nämä aktiivivelvoitteet, niin ei, Niinistö vastasi.

Sdp:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen sanoi olevansa eduskunnan sen valiokunnan puheenjohtaja, jossa malli meni läpi, ja totesi Niinistön todenneen aivan oikein. Haataisen mukaan valiokunnassa käytiin asiasta kova keskustelu, mutta hallituspuolueet eivät halunneet muutoksia. Hän sanoi olevansa huolissaan, että ihmisten ahdistusta kasvatetaan.

– Vastaan ihan lyhyesti. Onko tämä työttömän edun kannalta heikentävä? Jos työttömänä oleva täyttää aktiivivelvoitteet, niin eihän se heikennä. Ja sen vuoksi on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus täyttää ne aktiivitoimet, Sauli Niinistö sanoi.

Merja Kyllönen aivan oikein kiinnitti huomiota, että saattaa olla niin, että tänä päivänä ei kaikkialla Suomessa sellaista mahdollisuutta olisi. Ymmärtääkseni se eduskunnan lausuma nimenomaan tähtää siihen, että jälkikäteen koko ajan tarkistellaan, onko sellaisia puutteita.

– Mutta: ellei sellaisia puutteita ole, jos ne poistetaan, niin silloin myös ne argumentit joita te esititte, poistuvat. Jos turvataan, että niihin aktiivitoimenpiteisiin on riittävästi resursseja, Niinistö totesi Haataiselle ja Kyllöselle.

– Olen kyllä sitä mieltä, että jokaiselle pitää olla se mahdollisuus.

(Lihavoinnit viikkosanomien).

Lähde: ”Sauli Niinistö korostaa eduskunnan lausumaa aktiivimallista – näin hän sanoi”. Verkkouutiset 10.01.2018 | 14:06

https://www.verkkouutiset.fi/sauli-niinisto-korostaa-eduskunnan-lausumaa-aktiivimallista-nain-han-sanoi/

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.