Hovantsina vs. Havantsina tai Gorbatsov vs. Garbatsov. Ylessä ei opita. Hiukan Timo Jämsenistäkin.

Hovantsina vs. Havantsina tai Gorbatsov vs. Garbatsov. Ylessä ei opita. Hiukan Timo Jämsenistäkin.

Tässä kauniina aamuna Ylen kuuluttaja kertoi ennen ja jälkeen, että kuulimme kauniin Musorskin sävellyksen ”Hovantsina”, Sarjasta kesäaamuna Moskovanjoella, Särähtää kielikorvaan. Eihän se maailmoita kaada, jos nimet lausutaan väärin, mutta kyllä palvlutehtävissä ne pitäisi osata lausua oikein,

Suomalaiset urheilutoimittajat ja varmaan muutkin, jotka ovat koulussa ruotsiakin opiskelleet vain eivät oppineet, lausuvat ruotsinkieliset nimet lähes systemaattisesti väärin, jos se vain on mahdollista.

Ei tässä aikaakaan kun Aktian pääekonomisti Heidi oli sukunimeltään Schauman, Shoomannista ei kai sitten koulussa ollut luettu. Ja pariin kertaan.

Tärkeitä menneen mätäkuun juttuja nmämä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Humppilan seurojentalon ruokalassa. Talo on nyt jonkinlainen huutokauppakamari ja siinä on toimistoja siellä täällä. Sali on vieläkin aika suuri. Muisto: Käydessäni täällä vanhempieni ”kesämökillä” joskus 60-luvulla, näin vanhan luokkakaverini Keijo Aholan, taiteilijanimeltään Timo Jämsen. Keikallahan hän oli tutustumassa paikkoihin ja voi olla, että oltiinkin vielä koululaisia ja se oli hänen kesäduuninsa. Paljonhan hän kulki kunnes matka pysähtyi viitisen vuotta sitten.
Maanantaina 06.08.2018 12:49.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.