2020. Kesäkuu. IS-fake. Kokoomuksen Petteri Orpo unohti Mäenpää-äänestyksessä poissaolijat niinkuin Ilta-Sanomien toimittajakin.

Kokoomus ja Mäenpää-äänestys. Puheenjohtaja Petteri Orpo unohti äänestyksestä poissolijat niinkuin Ilta-Sanomien toimittajakin.

LAINAUS
”Kokoomuksen kaksi perustuslakivaliokunnan jäsentä Wille Rydman ja Heikki Vestman allekirjoittivat ensimmäisinä vastalauseen valiokunnan Juha Mäenpään (ps) syytesuojan murtamista puoltaneeseen mietintöön. Itse äänestyksessä kaikkiaan neljä kokoomuslaista oli murtamista vastaan.

– Minun, puoluejohdon ja eduskuntaryhmän enemmistön linja oli ihan selkeä, että syyttämislupa voidaan antaa. Meillä on tässä asiassa muutamia, jotka olivat eri mieltä. Puolueen linjassa ei ole mitään epäselvää, Orpo alleviivaa.”
LAINAUS LOPPUU

Äänestyksestä oli poissa kuitenkin yli kolmasosa Kokoomuksen kansanedustajista. Heidän linjastaan ei ole julkisuudessa kerrottu, vain siitä minkälaisia erilaisia syitä poissaololle oli.

Tämä on esimerkki fake-uutisesta, koska jotain olennaista jätetään kertomatta.

IS:n laaja haastattelu oli nimetty:
Petteri Orpo avautuu IS:n erikois­haastattelussa väleistään Sanna Mariniin kahnauksen jälkeen: ”Kohtuutonta, että meitä ja minua yritetään vaientaa”.
Ilta-Sanomat. Hanna Vesala. Lauantai 27.06.2020.

Poissaolijoista kerrottiin aikaisemmin ainakin Helsingin Sanomissa, jonka pohjalta Viikkosanomat teki seuraavan jutun:

2020. Kesäkuu. Edustaja Paula Risikon salamyhkäinen poissaolo Mäenpää-äänestyksessä. ”Paula Risikko kertoo olleensa ennalta sovitussa menossa, jota ei voinut siirtää.”

Edustaja Paula Risikon salamyhkäinen poissaolo Mäenpää-äänestyksessä. ”Paula Risikko kertoo olleensa ennalta sovitussa menossa, jota ei voinut siirtää.”
Helsingin Sanomat perjantai 26.06.2020.
LAINAUS
”Politiikka|Eduskunta
Kokoomus­ryhmästä kolmas­osa oli poissa Mäenpää-äänestyksestä – ryhmän­johtaja Mykkäsen mukaan suurimmalla osalla oli ”aidosti este”
Teija Sutinen HS
Julkaistu: 26.6. 12:25, Päivitetty 11:15
OPPOSITIOPUOLUE kokoomuksen kansanedustajista 13 oli poissa Mäenpää-äänestyksestä, mikä tarkoittaa yli kolmasosaa eduskuntaryhmästä.

Eduskunnassa ei ole poikkeuksellista jäädä taktisesti pois äänestyksestä, jonka kokee hankalaksi. Siitä saa kuitenkin kuulla jälkeenpäin myös edustajakollegoilta, koska tällaista toimintaa ei pidetä suoraselkäisenä.”
LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 27.06.3029 11:42.

Ja nyt. Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 28.06.2020 08:48, kun Ritva Santalahden muistolle omistettu Näistä levyistä en luovu-ohjelms on loppunut ja Maisteri Lindgren kertoo värikkäästi jostain däveltäjädtä Korngold tai muuta sellaista.

Comments are closed.