2020. Kesäkuu. Kokoomuslaisten poissaolo Mäenpää-äänestyksessä. Ilta-Sanomien lukijan kommentti.

15933425394746830548176423747507

Kuvateksti 2008
Nettisanomat. N:o 757. Perjantai 2008-03-14 Nimettömät?
Olli raivostui – Naiset lähettivät Kanervalle alushousut – Eppu Normaalilta vaaditaan jättisummaa. Iltalehti-lööppi kaupan ovessa tänään perjantaina 2008-03-14 iltapäivän aikaan. Kuva: Perrtti Manninen.

2020. Kesäkuu. Kokoomuslaisten poissaolo Mäenpää-äänestyksessä. Ilta-Sanomien lukijan kommentti.

LAINAUS
truestory 27.6. 15:25 12
Kokoomus on pahempi kuin kepu näissä äänestyksissä.
Täysin tekaistujen syiden takia ei osallistuttu tähän äänestykseen, eli ei uskallettu tuoda julki omaa mielipidettä asiasta, vaikka puolue oli antanut ”vapaat kädet” äänestää vakaumuksensa mukaan. Ne edustajat, jotka eivät äänestäneet, eivät ole mandaattinsa arvoisia. Äänestäjät ovat valinneet heidät tekemään työtä Suomen ja sen kansan
puolesta, mutta äänestämättäjättäminen on yksi pahimpia epäluottamuslauseita äänestäjiä kohtaan. Hävetkää.
LAINAUS LOPPUU

Kokoomusedustajista kolmas­osa jätti osallistumatta Mäenpää-äänestykseen – tällaisia syitä he kertoivat poissa­oloilleen
Julkaistu: 27.6. 13:24
Ilta-Sanomat ei lauantaina aamupäivällä tavoittanut kaikkia äänestyksestä poissa olleita.

”Kokoomuksen riveistä puuttuivat perjantaina Marko Kilpi, Heikki Autto, Jukka Kopra, Markku Eestilä, Paula Risikko, Terhi Koulumies, Mari-Leena Talvitie, Kari Tolvanen, Kalle Jokinen, Sofia Vikman, Ilkka Kanerva, Anne-Mari Virolainen ja Pia Kauma.”

ILKKA KANERVA kertoo kuuluvansa koronan riskiryhmään ja tehneensä sen takia etätöitä koko kevään. Siksi hän sanoo pysytelleensä poissa eduskunnasta myös nyt.
– Eduskunnan linjausten mukaisesti olen välttänyt paikalle menemistä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Harkitsin tätä, mutta en ruvennut uhmaamaan sääntöjä, Kanerva toteaa.

Kanervan mukaan hänellä on ”selkeä näkemys” perjantain äänestykseen, ja se on kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedossa. Hän ei kuitenkaan halua puida julkisuudessa ryhmän sisäisiä keskusteluja.


Ilkka Kanervan poissaoloon liittyivät ainakin nämä kommentit

Hölmölän hommaa 27.6. 13:52 72
Jokainen voi vedota kuuluvansa riskiryhmään ja jättää käymättä töissä.Taitaa vaan palkat jäädä duunarilla saamatta.Ike painaa kyllä joka paikassa muuten.Että kokoomuslaiset vetelee vapaita täydellä palkalla.

Ike lomaili jo. Ei tuo 70-ikäisten koronakaranteeni enää ole voimassa, mutta laiskoille sopii tehdä töitä kotona tai mökillä jatkossakin.

Ahti Suzhou 27.6. 14:03 11
Todella hyvä tietää, keitä ei voi äänestää seuraavissa vaaleissa. Kanervan osalta syy hyväksyttävissä – ainoastaan entisenä turkulaisena tietysti.

Järki voitti 27.6. 14:09 25
On hyvin vanha tapa pestä likapyykki kotona. Näin kansanedustajamme myös äänestivät.
Ei kaikkia työpaikan puheita pidä tuoda julkiseen levitykseen.
Järki voitti.

Esa 56 27.6. 14:15 38
Kyllä ovat etuoikeutettuja nuo ”kansan” edustajat. Hävettää kokomus. Vuosikymmenejä Ilkka Kanervan tunteneena hävettää ja ihmetyttää hänen käytöksensä. Viimeinen kausi meneillään?

Näinhän se on 27.6. 14:18 50
Todelliset syyt olivat. Oli liian kuuma. Olin jo lomalla. Olin Alkon jonossa. Olin anoppia katsomassa. Olin karannut. En viitsinyt vaivautua. EVVK.

EUtanaasia 27.6. 14:34 11
Ilkka Kanervan selitys on naurettava! Vielä toissapäivänä hän oli eduskunnan kyselytunnilla esittämässä kysymyksen. Ei siis etätöissä, vaan ihan paikan päällä. Eduskunnan istuntosalissa. Nyt jokaisen edustajan on tehtävä selväksi yksiselitteinen kantansa tässä äärimmäisen tärkeässä kysymyksessä jälkikäteen! Hyväksyykö Mäenpään puheet vai ei? Miten muuten äänestäjät voisivat tietää mitään näiden vastuunpakoilijoiden arvomaailmasta? Kokoomusedustajien pitäisi ymmärtää, että kyse ei ole vain typeryydestä ja kansanedustajien laajasta puhevapaudesta vaan vähemmistöryhmien kannalta vaarallisen rasismin ja syrjinnän uusintamisesta! Muistakaa, että tämä on aivan ennenkuulumatonta mitä nyt kuultiin. Asenneilmasto muukalaisvihamielisyyden suhteen on kehittymässä todella huolestuttavaksi Suomessa, eikä huippua kehitykselle ole vielä edes näköpiirissä!

Matkustaja 27.6. 14:36 18
Etätyö on yhtä kuin töistä lintsaus, ainakin kansanedustajien kohdalla. Hieno hellepäivä ja ihan mitätön äänestys lisäksi 2 kuukauden loma alkamassa. Kuka sitä töihin haluaa mennä.

Vaari 27.6. 14:38 24
Äänestämättä jättäneiden työpaikka ei ole eduskunta.

kortap 27.6. 14:41 13
Kiitos Ike ja puolue
teitte pitkään miettimäni ajatuksen todella helpoksi, puolueen vaihto helpoittui. Tuleva ent. kannattaja. 34 vuotta uskollisuuteni puoluetta kohtaan ei mahdu räikeä rasismin peittely. Kuinka te voitte tehdä noin!!!

Fredrik 27.6. 14:47 10
Poissaolot jo vaikuttavat ”oudoilta” kun niihin ovat ossallistuneet iso joukko. Poissaolo sinänsä herättää tämän asian johdosta pahaa mieltä. Katso vähän historiaa!

Velvollisuuspakolaiset 27.6. 14:47 20
En luota edustajiin, jotka lähtevät karkuun äänestyksiä. Nimet pannaan korvan taa.

Mikkonen 27.6. 14:49 14
Mielenkiintoisempi uutinen olisi ollut se, kuinka monta kokomusedustajaa äänesti sananvapautta vastaan! Onneksi heidän nimet on tiedossa joten – ei jatkoon.

nihilisti 27.6. 14:52 14
Täytyy sanoa että kun katsoo niin moni Kokoomuslainen petti minut täysin, periaatteiden takia pitää välillä hyväksyä ikävätkin asiat jos ne ovat vapauden puolella eikä antaa periksi valtakunnansyyttäjän poliittiselle ajojahdille.
Moni ”vapauden” kannattaja kyllä petti.

Nalle W 27.6. 14:52 11
Mora, kokoomuksenkin enemmistö häpeää näitä Ei äänestäneitä. Ei musta valkoiseksi valehtelemalla muutu.

opportunisti 27.6. 15:16 18
Ilkka Kanervalla ei koskaan ole julkista mielipidettä mistään vähänkään mielipiteitä jakavasta asiasta. Lisäksi hän on aina yksityisesti jokaisen äänestäjänsä kanssa samaa mieltä kaikesta.

seli, seli 27.6. 15:20 11
Ja viime kyselytunnilla Kanerva oli paikalla ja kysyikin vielä jtk. Että aika valikoiva ”poissaolo”…:(

lintsaavat kokoajan 27.6. 15:2312
Kellokortit ja normaalit työajat kuten muillakin. Lomat myös samoiksi ja kaikkein demokraattisinta olisi että tasan suomen keskipalkka eikä mitään etuja. Alkaisi oikeasti kansan asiat kiinnostaa

Birger 27.6. 15:30 11
Kanerva, Kauma ja Koulumies siis halusivat vastata EI, mutta eivät päässeet sitä äänestämään.
Kanerva omien sanojensa mukaan on tehnyt mielipiteensä selväksi kokoomuksen sisällä, mutta ei halua sitä julkisuuteen.
Vastuun pakenemista, ja pusikossa lymyilemistä.

Prioriteetit 27.6. 15:36 7
Tottakai omien asioiden hoito on tärkeämpää, kuin tällaiseen historialliseen äänestykseen osallistuminen. Turha selitellä jälkikäteen.Raukkamaista toimintaa.

Muori 27.6. 15:39 8
Todellinen syy luultavasti oli, ettei haluttu omaa kantaa julki. Haluttiin salata, että oltiin syytesuojan säilyttämisen kannalla.

Tuuba 27.6. 15:43 8
Taitaa kansanedustajan työ olla helppoa. Mistään ei tarvi tietää mitään, eikä ainakaan kertoa mielipiteitä. Töistä voi oman mielen mukaan olla pois ku huvittaa. Jos jotain kysytään, senkun vastaa ympäripyöreesti tai ei. Tilivelvollinen ei kellekkään ja palkka tulee verotta. Uran jälkeen sopeutumis fyrkkaa vaikka tekis töitã.

Ei pitäisi olla, mutta on 27.6. 15:47 5
Helteinen kesäperjantai ja äänestyksen lopputulos etukäteen ”selvä”. Joten eiköhän hanaa ja maalle saunan lämmitykseen !

Rehellisyyttä 27.6. 15:48 11
Kyllä se kokoomus jaksaa selitellä sössimisiään ja niitähän riittää. Salapersulaisia.

Kaari-portti 27.6. 15:49 12
Ei Kanervan Ikeä ole paljoa haitannut hillua kaiken kansan keskellä Kustavissa, terveydellisistä syistä tietysti voi jättää velvollisuudet hoitamatta

UncleBen 27.6. 15:50 0
Kerropas nyt sitten minulle tietämättömälle missä joka paikassa Kanerva on painanut tänä korona-aikana.

Usko T. Hansen 27.6. 15:53 8
Kansanedustajan päätehtävä on työskennellä eduskunnassa ja se on ensiarvoista. Sitä varten heidät on sinne valittu. Kokoomuskaan ei näköjään edusta minua.

Mikael 27.6. 15:53 10
Kolmasosan kokoomuslaisista saisi näköjään irtisanoa!

korpraali 27.6. 15:54 4
Eikö äänestäminen ole yksi edustajan työtehtävistä nyt pakoiltiin yksityisille asioille karttaen työtehtäviään sekä salailtiin onko kanta sama kuin puolueen kanta ääni meni persujen laariin niin silloinhan pitäis vaihtaa puoluetta ei noin helppoa ole missään työssä muualla kuin Suomen eduskunnassa epäluotettavaa vänkeä olisivat edes äänestäneet tyhjää olispa omassa työssäkin tuollainen etu poistua täydellä palkalla vain omille yksityisasioille

Kuin kaikuja 27.6. 15:59 5
Pelkureita. Kanervallakin voisi olla luurankoja kaapaissa jops tämän pandoran lipas avataan. Vaikuttaa hieman menneiltä nämä nykyiset tapahtumat, punainen supo vielä.

Oikea karva paljastui 27.6. 16:05 6
Kokoomushan on konservatiivinen oikeistopuolue. En yhtään ihmettele ettei ole haluttu osallistua tähän äänestykseen.

Saako näin sanoa 27.6. 16:11 6
Tälläin se taitaa viedä vielä enemmän. Kyllä Kokoomuksen olisi kannattanut äänestää. Äänestämisen jättäminen on ”jaa” ääni näin minä tulkkaan. Eli ”kokoomus kiemurtelee” kuten muissakin asioissa.

Hmm 27.6. 16:11 1
Miten niin laiskojen? Itse sain tänä keväänä enemmän aikaiseksi kuin konsanaan toimistolla. Ei ollut työmatkoja, ei työkavereiden kanssa juttelua ja näin ylimääräisiä keskeytyksiä, ei kahvitaukoja, ei lounaalle lähtemistä. Etänä koko työaika käytettiin työn tekemiseen. Myös etäpalaverit olivat tehokkaampia kuin livekokoukset.

hyvä kok 27.6. 16:12 10
tätähän se kokoomus politiikka on, valitetaan koko ajan ja sitten kun pitäisi olla äänestämässä asioista niin ollaan poissa. ja taas valitetaan…

Karkuriraukat 27.6. 16:21 9
Selittelyä. Rehellisempaa toimintaa olis avoimesti äänestää.

45v työelämää 27.6. 16:26 14
On selkärangatonta ( kokoomuslaista ) toimintaa. Kyllä mielipide tulee sanoa asiaan kun asiaan, varsinkin kun ollaan kansan edustajia.

Matti 27.6. 16:38 8
Mielestäni eräs syy poisjäämiseen saattoi olla, että ei joutuisi huonoon valoon oman äänestyksensä takia. Nimittäin, kansa muistaa mitä olivat äänestäneet vihapuheen suhteen. Sillä oma paikka ”orrella” Arkadian mäellä on äänestystä tärkeämpi. Se meni kuin ”siivellä” konsanaan ja annettiin muiden äänestää. Näin helppoa on kansanedustajien ottaa edes yksi ” saikkupäivä” , kuten sanonta kuuluu. Mielestäni parempi syy olisi ollut, ettei ehtinyt taksiin.

Tässä joitakin lukijoiden alkupään kommentteja,joita oli 373. Artikkelin kirjoittajan nimi oli Pipsa Havula ja hän saikin lukijat reagoimaan.

Etsin tänne vielä loppuun ellei se sitten joudu tahtomattani alkuun erään lööpin vuosien takaa, jossa mainitaan Ilkka Kanervan nimi.

Viikkosanomat. Pertti. Manninen. Sunnuntai 28.06.2020 14.01.
Helteen uuvuttamana ja aiheeseen kyllästyneenä, ainakin tällä erää.

Maaliskuun kuulumisia vuodelta 2008.

15933425394746830548176423747507

Arkistosta Kanervasta.
Ministern skickade sex-sms till dansös. Aftonbladet Tisdag 08-03-11

MYCKET INTIMA. ”Han har frågat hurdana underkläder jag använder. Sms:en har varit mycket intima”, säger Johanna Tukiainen, 29.

Finlands utrikesminister i ny skandal med unga kvinnor
Ilkka Kanerva tryckte iväg 200 sex-sms till en erotisk dansös.

På ett sätt är den finske utrikesministern ett föredöme – för hur många 60-åriga män är tillräckligt mobilkunniga för att skicka 200 sms på bara en månad?

Men mest av allt, tycker finländarna i dag, är Ilkka Kanerva en snuskgubbe.

För andra gången på några år tvingas han nu erkänna att han sms-bombat unga kvinnor med sexuella inviter.

Ministern skickade sex-sms till dansös.


Matit antoivat synninpäästön Ilkalle!

”Asia on loppuunkäsitelty” hehkutti pääministeri Matti Vanhanen ulkoministeri Ilkka Kanervan toista framille tullutta tekstiviestikohua tämän pyydettyä anteeksi Kokoomuksen puolueväeltä!

Myös toinen Matti, Matti Nykänen, lausui Nelosen uutisissa mielipiteensä asiasta ja puolusti ulkoministeriä pitäen asiaa ”pahaisten akkojen” sekoiluna, lainaus muistinvarainen.

Sekoilua. Eihän Ilkka Kanervan tarvitsisi pyytää anteeksi kuin elämänkumppaniltaan, eikä miltään puolueelta.

Pääkirjoitus perjantaina 2008-03-14 Pertti Manninen, Nettisanomat.

Jatkuu!

Comments are closed.