Puurot ja vellit sekaisin. Jungner – Kalli – Rantakangas

Ylen johtaja Mikael Jungner ilmoitti lautakohun jälkeen eroavansa jos Korvolan Silminnäkijä-ohjelmassa esitetyt väitteet Matti Vanhasen saamista laudoista eivät pidä paikkaansa. Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Timo Kalli vaati  ja vaatii yhä edelleen Jungnerin eroa, koska Nurmijärvellä TM-Rakennusmaailma-lehden tekemässä tarkastuksessa ei lautoja löytynyt tai ainakin tutkijat näin ilmoittivat. Autotallia ei tarkastettu. Tällainen kevyt tutkimus osoitti tälle vaalirahoituslakia rikkoneelle lainsäätäjälle Timo Kallille, että juttu on selvä, lautoja ei ole ja Jungnerin on erottava. Sivistyneessä oikeusvaltiossa sentään viranomaiset tutkisivat  asiat.

Kun Kalli huomasi vaatimuksensa suhteettomuuden, hänhän itse sentään  oli rikkonut lakia ja vielä tietoisesti, koska lain rikkomisesta ei seuraa rangaistusta. Itse säätänyt siis itsellensä löperön lain! Niin, kehiin piti astua varapuheenjohtaja Antti Rantakangas, joka lehtitietojen mukaan on ottanut tämän erottamisvaatimuksen  ja -vaahtoilun hoiviinsa. Täytyihän se tarkistaa, mitä Rantakangas on saanut Kehittyvien maakuntien Suomelta.  Ilmoituksensa mukaan ei yhtään mitään, okei ei siis rikkonut lakia. Kuinka ollakaan vuotta myöhemmin tämä Rantakangas on täydentänyt ilmoitustaan ja 5000  euroa sieltä löytyi tältä puoluetoimistossa perustetulta yhdistykseltä, jonka tilisiirtoja on tehnyt puoluetoimiston virkailija. Mikä huvittavinta Rantakankaan vaalirahailmoitus ei vieläkään ole lainmukainen! Miksi näin. No kun Novagroupin osuus ylittää yleisen käsityksen mukaan 1700 euroa ja se olisi pitänyt ilmoittaa erikseen! Rantakangas ei ole siis viitsinyt tehdä edes lainmukaista vaalirahailmoitusta oikeusministeriöön ja siitä huolimatta hän vaahtoaa Ylen toimitusjohtajan eroa, vaikka hyvin tietää, että Jungner ei ole vastuussa yksittäisistä ohjelmista, vaan niistä vastaa lakien mukaisesti vastuullinen toimittaja joka jokaisella ohjelmalla on ja joka vastaa niistä myös oikeudessa jos ohjelmien käsittely oikeuteen viedään.

Lopuksi Kallista. Hän sentään palautti Kaikki rahat ja näin hänen vaalirahailmoituksensa muuttui lain mukaiseksi. Rantakangas ei ole näin tehnyt ja hänen ilmoituksensa on siis edellen laiton, ei täytä lain vaatimuksia. Niinkuin ei muuten Lauta-Matinkaan, joka yhä edelleen pitää ilmoitustaan riittävänä, vaikkei näin ole asian laita. Jumalatonta käytöstä lainsäätäjältä! Lopuksi kerrottakoon Rantakankaan taulumyynneistä, ne on siellä ilmoituksessa könttänä 28 000 euroa. Ostajia on toivottavastoi ollut vähintään 17, ja taulut samanhintaisia siis alle 1700 euroa, muuten tämäkin ilmoituksen kohta olisi lainvastaisesti ilmoitettu!

Perjantai 2009-10-16 klo 23:37 Pertti Manninen

Rantakankaan ilmoitus osoitteessa:
http://www.vaalit.fi/uploads/jvguim7xv.pdf

Katso myös! http://www.nettisanomat.com

Katso myös! http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.