Lautagate: ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti

Lautagate: ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti EU-huippukokouksessa Brysselissä.”

Koko uutinen:

Lainaus: ”

Vanhanen ei vie lautajuttua oikeuteen

Torstai 10.12.2009 klo 18.49

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ei aio viedä Yleä oikeuteen TV2:n Silminnäkijä-ohjelman lautakasaväitteiden takia.

Vanhasen mukaan Ylen väitteet hänen rakennusliikkeeltä saamastaan puutavaraerästä ovat ”kertakaikkisen vääriä”. Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti EU-huippukokouksessa Brysselissä. Hän myös sanoi, että Yle yritti kaataa pääministerin.

Vanhasen mukaan Julkisen sanan neuvoston päätös Silminnäkijä-ohjelmasta on journalistien sisäinen asia eikä hän aio jatkaa asian käsittelyä millään lailla.

STT”

Lähde:

Iltalehti

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121010758718_uu.shtml

Iltalehden linkit:

Lue myös

Timo Kalli pettyi JSN:n päätökseen

Näin JSN perustelee päätöstään lautajupakasta

JSN alkaa etsiä korvaajaa Hyväriselle

JSN antoi vapauttavan päätöksen lautajupakasta – puheenjohtaja eroaa

Kommentti: Pääministeri Matti Vanhanen huomaamattaan tunnustaa, että jotain hämärää on, eihän Ylen lisäinformaatio voi viedä yhtään enempää metsään, koska ilmaista lautakasaa ei Vanhasen mukaan ole edes olemassa.

Vanhasen sanavalinta on huono kun siinä verrataan uutta tietoa johonkin ehkä todelliseen. Ei muuten voi käyttää komparatiivia, vertailumuotoa. ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään”!

Näin löysä puhe kertoo hermostuneisuudesta tai avuttomuudesta puolustautua.

JSN antoi siis vapauttavan päätöksen Ylen Silminnäkijä-ohjelman väitteistä. Pieni yksityiskohta: Valtalehti Helsingin Sanomat haukkui ohjelman ja piti sitä huonona journalismina. Huonoahan se voi lehden mielestä olla, mutta ei kuitenkaan tuomion ansaitsevaa.

Nyt täytyy lähteä katsomaan taustalla alkanutta sika-ohjelmaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen torstaina 2009-12-10 klo 21:20. Pahan kosketus siirtyi muuten ensi viikolle, joten koti-ilta on pitempi.

Sama

m

One Response to “Lautagate: ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti”

  1. Ilias kirjoitti:

    Hi, Where are you from? Is it a secret? :)
    Ilias