Törkeä kunnianloukkaus. Yle ei julkaissut toimittajan nimeä.

Yle kertoi uutislähetyksessään ja teksti-tv:n sivulla, että Ajankohtaisen kakkosen toimittaja (nimeä ei mainittu) on saanut käräjäoikeudessa tuomion törkeästä kunnianloukkauksesta. Hän on jutussaan loukannut kansanedustaja Pekka Vilkunan kunniaa.

Tekevälle sattuu, eikä siitä toimittajan ammattitaito pahene, ammattiarkuus ehkä, mikä ei tietenkään ole hyvä asia. Toimittaja ei ole vastuussa siitäkään, ettei työnantaja julkaissut nimeä. Nimen julkaisemattajättämisestä varmaan viimekädessä päättää tämä rotutuomari, Ylen uutistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen, joka kyllä hihkui, kun Jussi Halla-Aho sai tuomion ja Yle vapauttavan.

Tähän nyt oikaisu aikaisempaan blogiin. Päivystävän dosentin nimi ei olekaan ”Tillikka”, vaan Tiilikka, etunimeltään Päivi. Tämä muistui mieleen tästä Halla-Aho-jutusta, kun Tiilikka vakavalla naamalla oli antanut HBL:lle lausunnon, lehti on tallella, että Halla-Aholla kaupnginvaltuutetun ominaisuudesta johtuen on suurempi sananvapaus kuin tavallisilla pulliaisilla. Ihan totta, näin hän on sanonut ehkä pulliaisten tilalla oli ihmiset.

Ajankohtaisen kakkosen juttu liittyy siihen eduskunnan häirintäjuttuun, josta muuten Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen sysäsi vastuun alaisilleen, tosi raukkamaisesti, ja oikeus uskoi sen että isossa lehtitalossa päätoimittaja ei vastaakaan kaikesta, vaikka ainakin lehdessä lukee, että vastaavia on yksi.

Asiaan.

Iltalehden keskustelupalstoilta löytyi nimi ja uutinen tästä kunnianloukkausjutusta. Liitän sen tähän loppuun liitteeksi.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010.01-16 klo 04:07.

Liite: Iltalehden keskustelupalstalta poimittu:

”15.01.2010, 18:13
Ei nimimerkkiä
Vieras Viestejä: n/a
Tässä herjaajan nimi :

Käräjäoikeus: Yle loukkasi kansanedustajan kunniaa
15.01. – 14:09 (Luotu: 12:40) – Kommentit: 16

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Yleisradion Ajankohtaisen kakkosen toimittajan Juha Ristamäen sakkoihin kansanedustaja Pekka Vilkunan (kesk.) kunnian loukkaamisesta. Kunnianloukkaus tapahtui vuonna 2008 lähetetyssä televisio-ohjelmassa.

Vilkunaa haastatellut Ristamäki tuomittiin törkeästä kunnianloukkauksesta 80 päiväsakkoon. Sakon määrä on 2 560 euroa.

Syytteessä olivat myös ohjelman tuottaja Reeta Kivihalme ja Ylen osaamiskeskuksen päällikkö Jyrki Richt. Heidän syytteensä hylättiin.

Ristamäki myös velvoitettiin korvaamaan Vilkunalle henkisestä kärsimyksestä 7 000 euroa korkoineen. Vilkuna oli vaatinut 20 000 euron korvauksia yhteismitallisesti Ristamäeltä, Rictiltä ja Kivihalmeelta.

UUTISKERTAUS:

Tammikuussa 2008 Yle kertoi eduskunnan kanslian tasa-arvotoimikunnan selvityksestä. Sen mukaan useat eduskunnan naistyöntekijät olivat kokeneet seksuaalista häirintää.

Helsingin Sanomissa mainittiin 27.1.2008 nimeltä seitsemän mieskansanedustajaa, joita eduskunnan naiset moittivat sopimattomasta käytöksestä. Pekka Vilkuna (kesk) oli yksi nimetyistä.

Ajankohtainen kakkonen haastatteli Vilkunaa eduskunnan häirintäkohusta suorassa lähetyksessä 29.1.2008. Vilkuna teki ohjelmasta tutkintapyynnön.

Aamulehti, STT”

Tags: , , , , , , ,


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 655360 bytes) in /home/viikkosanomat/public/html/wp-includes/cache.php on line 623