Lainattu: JE:n Timo Fredrikson: Tunnen itseni yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin

Lainattu: Keskisuomalainen http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/tunnen-itseni-ihan-yht%C3%A4-huijatuksi-kuin-kaikki-muutkin/545482

JE:n Timo Fredrikson:

Tunnen itseni yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin

 24.3.2010 15:29 (Päivitetty 24.3.2010 21:15)

Kuva: Risto Aalto
Jyväskylän Voiman ja Jyväskylän Energian hallituksen puheenjohtaja voimalaitoksen rakennustöiden avajaisjuhlassa marraskuussa 2007.

Anna-Maija Tuuliainen

Jyväskylän Energian hallituksen puheenjohtaja Timo Fredrikson joutui myrskyn silmään, kun julkisuuteen tuli maanantaina tieto, että Keljonlahden voimalan kattilassa ei vielä ole poltettu lainkaan puuta.

Fredrikson kommentoi keskiviikkona Keskisuomalaiselle STT:n tiistaina aiheesta julkaisemaa juttua. STT väitti, että voimalaan hankitussa kattilassa ei voitaisi ollenkaan käyttää tavallista puuta polttoaineena.

– STT:n uutinen on väärä, kyllä siellä poltetaan 30 prosenttia puuta.

Lähimetsänomistajien ei siis Fredriksonin mukaan kannata olla huolissaan.

Fredrikson myös kiistää vahvistaneensa STT:lle, että JE:n erotetun toimitusjohtajan Juha Lappalaisen potkujen syynä olisi ollut väärä kattilavalinta.

– Kyllä se tietenkin vaikutti siellä monen muun asian joukossa, Fredrikson kuitenkin myönsi.

Itseensä kohdistuvia erovaateita Fredrikson pitää ajojahtina.

– Tunnen itseni ihan yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin. Meille tuli kattilasta myöhemmin erilaista tietoa kuin silloin, kun päätöstä tehtiin

Lainaus loppuu.

Kommentti.
Kuvassa Fredriksson kohottaa sampanjalasia toisen yli-innokkaasti ja yhtä pyyteettömästi ja ammattitaitoisesti voimalatoksen rakenramishanketta  ajaneen kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kanssa.

Kaikki keinot käytettiin: Vihreille uskoteltiin tosissaan piirustusten kanssa turpeen proomukuljetuksia. Siltoja pitäisi tosin korottaa jne. Kaikenlaiset kekkulit olivat liikkeellä tässä ns. pomminvarmassa sijoituskohteessa. Kaupunkilaisethan kaiken maksavat, lopulta.

Kun nyt näitä kupruja alkaa lisää paljastua, toivon mukaan ei tietenkään yhtään uutta, pahaa kuitenkin pelkään. Niin paljon salailua ja todennettua laittomuutta on käytetty rakennushankkeen läpiviemiseksi, että kai kohta luurangot kolisevat, viimeistään silloin kun energian hinta nousee niin korkeaksi, etteivät käyttäjät sitä hyväksy.

Fredriksson, siis tämä, on se sama, joka oli ns. Kettusen erorahan isä. Erorahastahan Jyväskylä tunnetaan. Pääasia, että kirjoitetaan, kunhan nimi on oikein.

Tällainen päättäjä ja vastuunkantaja kehtaa puhua vielä ajojahdista. Omin sanoin:

”Tunnen itseni ihan yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin. Meille tuli kattilasta myöhemmin erilaista tietoa kuin silloin, kun päätöstä tehtiin.”

Viikkosanomien kommentti jaltkuu:

Ja kun tämäkään ei ole totta, pelkkä selitys ja hämäys, munauksen ja kyvyttömyyden ja tietenkin myös pyyteellisyyden peittely. Ja poliittinen järjestelmä ja kaverit hyväksyvät menon. Onko Fredriksonkin mies, joka tietää liikaa, kuten Kettunen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstaina 2010-03-26 klo 04:06.

Aikaisempi:

Lainattu: Jorma Väkiparta: Jyväskylän Energia vaakalaudalla

http://viikkosanomat.fi/2010/03/07/lainattu-jorma-vakiparta-jyvaskylan-energia-vaakalaudalla/

Kettus-linkki:
Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?

http://www.nettisanomat.com/2009/09/01/etusivu.htm

Aikaisemmin:

Kommentti.
Seikkaikusta lipesi hyvän sään aikana Osuuskauppa Keskimaa ja siinä lienee vielä mukana bulvaanien kautta Keskisuomalainen-konserni.

Sinänsä energian myyminen on kannattavaa bisnestä, mutta jos kustannukset riistäytyvät käsistä, niin maksumiehet eli asukkaat nousevat kapinaan ja se on sitten menoa vaikka suomalaiset ovat tunnetusti kilttejä ja unohtavia päättäjien töppäilyille. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen ja kaikenlainen rakentamis- ja kaavoitusbisneksen juoksupoikien ja -tyttöjen hillitön meno vain yltyy.

Kymmenen vuotta sitten vauhdissa oli kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, nyt kaupunginjohtaja Markku Andersson. Hiukan maistiaisia Kettusesta, Andersson-linkit sitten myöhemmin!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2010-03-07 klo 06:32.

Lue myös! Esim.

KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998.

http://www.nettisanomat.com/2000/02/24/etusivukspkaappaus.htm

Jyväskylä-Paviljonki: ”Riskit sosialisoitu – voitot yksityistetty!”

http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm

Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä.”Tällä kertaa en epäonnistu.”

http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/n9910kettunen.htm

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: nettisanomat (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.