Helsingin Sanomat ostaa ja väärinkäyttää googlen hakutuloksia?

 Helsingin Sanomat ostaa ja väärinkäyttää googlen hakutuloksia?

Tämä on nyt kysymysmerkillä ja vaatii tarkemman pohdinnan, mutta tuon esille esimerkin:
Hakusanalla ” Matti Vanhanen ” tulee seuraava tulos (sunnuntaina 2009-12-27 klo 0:15).
Google haku:

 • Matti Vanhanen – Wikipedia

  Tämä artikkeli käsittelee suomalaista poliitikkoa. Suomalaisesta jalka- ja jääpalloilijasta kertoo artikkeli Matti Vanhanen (jalkapalloilija).

  fi.wikipedia.org/wiki/Matti_VanhanenVälimuistissaSamankaltaisia

 • Keskusta / Suomeksi / Matti

  8. marraskuu 2009 Etusivu · Me · Blogi · Matti · Tapahtumat · Keskusta viestii · Tietopankki · Yhteydet · Suomitalkoot · Risteilyt
  www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti.iw3 – VälimuistissaSamankaltaisia
 • Matti Vanhanen – Haku – HS.fi

  Pääministeri Matti Vanhanen onnistui aatonaaton ilmoituksellaan yllättämään kaikki. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) sairastaa HS:n tietojen mukaan
  www.hs.fi/haku/?haku=Matti+VanhanenSamankaltaisia
 • Matti Vanhanen – Haku – HS.fi

  Pari viikkoa sitten pääministeri Matti Vanhanen antoi eduskunnalle tiedonannon Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kertoi asiasta tavattuaan
  www.hs.fi/haku/?haku=+Matti+VanhanenSamankaltaisia
 • jne.
   
  Kommentti:
  Siis aivan alkuun tulee Helsingin Sanomien ”palveltu” hakutulos, joka artikkeli on sentään mukana lyhennettynä HS:n hakutuloksissa ja sitten toinen yksittäinen artikkeli, joka ei ole enää edes mukana hakutuloksessa! Ei tämä ole oikein kunniakasta tällainen yleisön palvelu, joka on yleisön harhaanjohtamista. Jos lehti ei muulla konstilla saa nettiyleisöä sivuilleen, niin homma pitäisi miettiä uudestaan tässä johtavassa mediassa.

  Se, että HS:n artikkeliin joutuu ja saa oikean artikkelin MSN:n sivujen kautta on ihan OK, se on hyväksyttävää markkinointia, vaikka kyllä sekin kertoo, että HS ei ole tahtonut satsata tarpeeksi omiin sivuihinsa. Etusivu on surkimus esim http://www.uusisuomi.fi :hin verrattuna puhumattakaan http://www.guardian.co.uk sivustosta.

  Isolta mediatalolta voisi toivoa, että googlen hakutulokset veisivät suoraan kyseiseen artikkeliin eivätkä jonnekin typistettyihin hakuryppäisiin, joissa ko. artikkeli ei ole pahimmassa tapauksessa edes mukana.

  Tässä oli alussa kysymysmerkki, mutta kyllä se on pois otettava hakutuloksia koskien. Sitä maksaako HS jotakin googlelle, että saa nämä hakuryppäät alkuun, emme tietenkään koskaan saa selville, koska se on liikesalaisuus.

  Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2009-12-27 klo 00:39

   

  Tsunami-linkki:
  Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.

  http://www.nettisanomat.com/2009/12/26/etusivu.htm

  tulppaanit450downhillvihrea[1]

  Tags: , ,

  Comments are closed.