WHAT A GAME, WHAT A CHANNEL

Näin päätti Eurosportin selostajakaksikon toinen osapuoli lopettaessaan LIVE-selostuksen ottelusta Hannover-Schalke, joka päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen kotijoukkueen voittoon 4-2, jossa Hannoverin sinetti tuli viimeisellä minuutilla maalivahti Neuerin ollessa melkein puolessa kentässä.

Samaan aikaa Eurosportin vapaakanavalla ensimmäisen kerran selostus suomeksi (Tapio Furuholm?) toisesta ottelusta Werder Bremen- Freiburg, jossa Petri Pasanen pelaa ”solidisti”, alkuesittelyjen mukaan.

Schalken häviö tiesi melko varmasti mestaruushaaveiden kariutumista, Hannoverin mahdollisuudet päästä viiden joukkoon vahvistuivat.

Ja nyt kymmenen minuutin päästä alkaa paikalliskamppailu Bayer Leverkusen-Bayer München, jonka voittajasta tulee Bundesliigan voittaja suurella todennäköisyydellä.

Näissä otteluissa on lisäksi se etu, että näytetään alku, puoliaikaa ja loppua pelin jälkeen pitkästi, usein. Tunnelma on aivan toinen, kun lähetys lopetetaan heti pelin jälkeen joko ilman studio-osuutta tai vaikka osuudenkin kanssa. Sitä kokee olevansa touhussa mukana. Bundesliigan 2-divisioonassa oli eräässäkin ottelussa 45 ooo katsojaa.

Toinen mahdollisuus on tietenkin Canal+,  jossa tulee räjähdysmäisen paljon otteluita. Nelonen Sport Pro on kalpea haamu näiden rinnalla ja sen lähetysvirta on luvattamon paljon uusintojen varassa. ei siellä pääse kiinni mihinkään liigaan, Ranskankaan.

Urho Tv näyttää nyt kesällä jopa 7 Veikkausliigan ottelua viikossa. Siinä pääsee mukaan, jos niin tahtoo ja aikaa riittää. Bayer-peli alkaa. kirjoitus loppuu.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2010-04-10 klo 19:27.

PS. Rippeitä ja loppu tuli muuten Ruotsin TV4:stä katsottua jossa oli Superettanin avajaisottelu Landskrona- Degerfors, jonja voitti Henrik Larssonin valmentama Lannskrona 1-0. Toimittajan kysyessä, aikoiko Larsson pelata, tämä vastasi että jobini on valmentaja.