Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) pitää selvänä, että yritysten vaalirahat eivät ole vaikuttaneet ministerivalintoihin. Entä seksi? Kaksi kirjoitusta ja kuva.

Kaksi kirjoitusta:

Iltalehti:
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) pitää selvänä, että yritysten vaalirahat eivät ole vaikuttaneet ministerivalintoihin.

Nettisanomat:
Vihreät seksillä hallitukseen?

PICT5820d20070326vanhanenforsius880

Iltalehti:

Vanhanen: Puheet ministerien ostamisesta täyttä roskaa

Sunnuntai 11.4.2010 klo 16.18

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) pitää selvänä, että yritysten vaalirahat eivät ole vaikuttaneet ministerivalintoihin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010041111453706_uu.shtml

Matti Vanhasen mukaan vaalituki ei ole vaikuttanut nykyisen hallituksen ministerivalintoihin. (JARNO JUUTI)

Hän kiistää epäilyt, että yrityselämää edustava Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistys olisi viime eduskuntavaaleissa vaikuttanut hallituksen kokoonpanoon.

Hallituksessa istuu 11 sellaista ministeriä, jotka ovat saaneet yhdistykseltä vaalitukea. Asia on ollut esillä kansanedustaja Marja Tiuran (kok) samalta yhdistykseltä saaman vaalituen vuoksi. Sen ja Novan liikemiesryhmän on epäilty lobanneen häntä voimakkaasti ministeriksi.

Vanhanen sanoi sunnuntaina Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla, että jos asia asetetaan kysymyksenalaiseksi, tulisi olla jonkinlaista näyttöä siitä, että vaalituki olisi jollain lailla vaikuttanut heidän ministeriksi tuloonsa.

Toimittajien ja tutkijoiden keskuudessa käyty keskustelu on Vanhasen mielestä ”täyttä roskaa”.

Pelkkä epäily on mautonta

Vanhanen sanoi, että keskustan ministerit ovat tulleet ministereiksi aivan omilla ansioillaan ja poliittisella kokemuksellaan.

– Ei yhdenkään keskustaministerin kohdalla ole tapahtunut lobbausta. Minusta jo tällaisen epäily on mautonta, edes kysymyksen muodossa.

Vanhanen sanoi, ettei ole ”keskustan puitteissa kertaakaan törmännyt sellaiseen tilanteeseen, että vaikutusyrityksiä olisi tullut niiltä jotka ovat antaneet vaalitukea”.

Poliittisen järjestelmän toimimisesta on Vanhasen mielestä osoituksena se, että jos Tiuraa yritettiin saada ministeriksi, siinä ei onnistuttu.

Vanhanen kiisti jälleen väitteet siitä, että keskusta olisi houkutellut Tiuraa puolueen jäseneksi. Hän perusteli asiaa sillä, ettei tällaiseen operaatioon olisi ollut tarvetta.

Puolue oli jo voittanut vaalit, eikä lisätukea tarvittu. Tiurakaan ei olisi saanut kuin rivikansanedustajan takarivin paikan.”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010041111453706_uu.shtml

Nettisanomat. Maanantai 2007-03-26. Pääkirjoitus.

Vihreät seksillä hallitukseen?

Ilta-Sanomien erotettu päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä oli sittenkin oikeassa, kun hän aikoinaan ennen Susan-kohua, ehkä Kaarina-kohun aikaan väitti, että pääministerin, Matti Vanhasen, käytöksellä, on merkitystä yhteiskunnalliselta kannalta, miten tämä seksiseuraansa hakee.

SanomaWSOY ei kestänyt Ilta-Sanomien levikin laskua, joka suurimmalta osaltaan oli keskustalaisten kosto Anneli Jäätteenmäki-ajojahdista päätoimittajanaan Antti Pekka Pietilä ja kyseisen asian ”päätoimittajana” Pekka Ervasti, joka hänkin joutui sitten lähtemään Ilta-Sanomista. Silloin oli kyse politiikasta, niin lehden, Suomen kuin maailmankin.

Nyt on kyse kuitenkin siitä, että hallitustunnustelija ja -neuvottelija Matti Vanhanen asettaa itse itsensä omituiseen valoon kinumalla seksiä vihreiden kansanedustaja Meri-Kukka Forsiukselta, kansanedustajalta, joka muuten ennen ukkomies Harry Harkimon eroa harrasti sitä Itsenäisyyspäivän juhlissa Linnan naisten vessassa Harkimon kanssa. Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund, tämä kunnon sovinisti, kuuli Meri-Kukan ja Matin seurustelusta Jälkiviisaat-lähetyksessä vaaleja edeltävänä perjantaina ja lausui kuolemattoman arvostelunsa kahdesta naisesta Susanista ja Meri-Kukasta: ”On nyt taso ainakin parantunut”. (Yle. Jälkiviisaat. Perjantai 2007-03-16).

Hallitusneuvottelija Matti Vanhasesta kirjoittaa Iltalehti näin: ”Vanhanen on tuleva hallitustunnustelija ja hän johtaa neuvotteluja. Uuden hallituksen on määrä olla koossa kuukauden sisällä. Vihreät on hyvin todennäköisesti yksi hallituspuolueista. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Heidi Hautalan mukaan Tarja Cronberg johtaa hallitusneuvotteluja, eikä Forsius ole niissä mukana.”

Maanantai 2007-03-26. Vihreät seksillä hallitukseen? Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. (11:48).

http://www.nettisanomat.com/2007/03/26/etusivu.html#vihreat

PICT5819d20070326iltaletuvanhanen880

Kommentti.

Tiura-kohu on vain jäävuoren huippu ja hämäys. Oikeasti on syytä epäillä, että liikennettä oli molempiin suuntiin, onhan muistini mukaan joku kansanedustaja lähtenytkin keskustasta kokoomukseen. Ei keskustasta olisi tarvinnut lähteä kuin 2 edustajaa kokoomukseen ja niin voimasuhteet olisivat muuttuneet. Tähän kuvioon liittyy Marja Tiuran houkuttelu keskustaan. Ja kaiken takana ei ole nainen, vaan mies, jonka nimi on Jyri Häkämies. Voi olla, että tämä pysyy salassa, sillä valtamedia ei uskalla asiaa penkoa tai ainakaan julkaista, sillä tosiasiassahan koko porukka on samassa veneessä ja ruokkivat toisiaan, vuorotellen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantaina 2919-04-12 klo 00:16.

Lue myös!

Katkelma:

Kommentti

Pukki kaalimaanvartijana

Helsingin Sanomat oli saanut Merisalolta sähköpostivestin, siis Tiuralle lähettämänsä, jossa jo uhkailtiin Tiuraa ja uusi päätoimittaja Mikael Pentiköinen julkaisi.

Tuli vnhat hyvät ajat mieleen kun Irak-asiakirjoja julkaistiin samassa talossa tehtävässä lehdessä, Ilta-Sanomissa. Silloin aikoinaan ei kerrottu mistä tekstit tulivat. Ei nytkään kerrottu, mutta vaightoehtoja on vain ka´ksi Merisalo tai Tuira. Arvasin aluksi Merisaloa, mutta mistä senkään nyt tässä sotkussa tietää.

 Julkaistu virjheineen päivineen

viikkosanomat. Pertti Manninen. tiistai 2010-04-06 klo 16:58

Pukki kaalimaanvartijana. Merisalo jänistää. Ketä kiinnostaa. ”Tiura vs. muut: 0–10″ (Merisalon todistus)

http://viikkosanomat.fi/2010/04/06/933/

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.