Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi työttömiin kohdistuvan aktiivimallin, entä presidenttiehdokas Niinistö?

Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi työttömiin kohdistuvan aktiivimallin, entä presidenttiehdokas Niinistö?

Presidentti kumileimasena.
Kaikki Suomessa eduskunnan hyväksymät lait vaativat myös tasavallan presidentin hyväksymisen ja allekirjoituksen. Presidentti voi poiketa eduskunnan tahdosta ja olla hyväksymättä hänen työpöydälleen tulleen lain. Laki astuu kuitenkin voimaan presidentin kielteisestä päätöksestä huolimatta, jos eduskunta ottaa lain uudelleen käsiteltäväksi ja hyväksyy sen. Näin siis presidentti itseasiasiassa toimii kumileimasena.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö voisi olla eri mieltä tästä työttömiin kohdistuvasta aktiivisuudsta, mutta ei voi, koska hän on kansalaisliikkeestä huolimatta myös kokoomuksen presidenttiehdokas. Tästä ehdokkuudesta on kokoomuksen päätös. Itseasiassa Niinistö on myös kristillidemokraattien ehdokas niin ikään ko. puolueen päätöksellä. Lisäksi hän on laajassa määrin myös monen muun puolueen kannattajien ja jopa toisen puolueen päättäjienkin ehdokas. Sdp:n entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansanedustaja Jutta Urpilainen osallistui jopa Niinistön kampanja-avaukseen Helsingin Narinkkatorilla.

Aktiivimalli on sillä tavalla syrjivä ja epäoikeudenmukainen, että kansalainen voi joutua sanktioiden, alennetun päivärahan, kohteeksi riippumatta siitä, onko hän tosiasiassa aktiivinen työtä etsiessään. Vaatimukset sinänsä ovat ymmärrettäviä, mutta ei se, että yhteiskunta vaatii yhtenä vaihtoehtona johonkin koulutukseen osallistumista, jos ei sitä pysty järjestämään.

Muut vaihtoehdot ovat myös aika vaikeita työtä etsivän näkökulmasta, jos töitä ei löydy niin niitä ei sitten löydy. Ei maan hallitus pysty pakottamaan työnantajia ottamaan ihmisiä töihin ja vaatia maksamaan työehtosopimusten mukaista palkkaa. Tietenkin pystyisi, jos säätäisi siitä lain perustuslain säätämisjärjestyksessä. Kiireellisesti tarvittaisii 5/6 enemmistö äänestäneistä. Eihän tällaista enemmistöä löydy.

Sitten tämä yrittäjäksi pakottaminen. Eihän se kaikilta onnistu. Ajatus on aika absurdi. Presidenttiehdokas Sauli Niinistö on kai joskus pyörittänyt omaa lakitoimistoaan. On kuitenkin sen taakseen jättänyt ja osallistunut mieluummin töhin, joista Suomen yhteiskunta tai sitten EU on maksanut palkkaa. Niistähän kertyy eläkettäkin ja EU:sta vielä niinkin, että presidentti nauttii parhaillaankin jo nyt EU:sta kertynyttä eläkettä jo ennen eläkeikää, siis EU:n investointipankista kertynyttä eläkettä.

Tähän loppuun historian opettajan tunnilla kertoma ja mieleenjäänyt tapahtuma. Kun Ruotsin valtiopäivät vaativat joskus historiassa kuningasta allekirjoittamaan jonkun lain ja jota kuningas ei olisi halunnut vahvistaa, niin hän oli kirjoittanut vahvistussinettinsä alle tekstin: ”Minut on tähän pakottamalla pakotettu”.

Tulevaisuus kannatta varmistaa!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 07.01.2017 loppiaisen jälkeen 08:38

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.