2018. Patrian totuutta tipoittain. Ministeri Lintilä uskoo.

2018. Patrian totuutta tipoittain. Ministeri Lintilä uskoo.

Patria kertoo Ugandan tapauksesta tipoittain: Sitä mukaa kuin uutta paljastuu muualla, niin Patriakin kertoo sitten lisää. Ja ministeri Lintilä uskoo.

Esimerkkinä tänään tiistaina 20.02.2018 Iltalehdessä Tommi Parkkosen kirjoituksesta löytyy seuraavaa; ”Tätä Patria ei kertonut ministerille: Yhtiö lähetti Ugandassa kuolleelle liikemiehelle salassapitosopimuksen jo viime keväänä.”

”Valtionyhtiö Patria toimitti yhtiön omistajaohjauksesta vastaavalle elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk) viime viikolla selvityksen yhtiön ja Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen välisistä yhteyksistä.”

”Selvityksen mukaan suomalaismies oli ollut yhteydessä asetarvikeyhtiö Patriaan marraskuussa 2016, jonka jälkeen oli myös järjestetty ensimmäinen tapaaminen.”

”Patrian mukaan seuraava mieheen liittyvä toimenpide oli tammikuussa 2017, jolloin yhtiö aloitti liikekumppanin valintaprosessin (Business Partner Selection Process eli BPS), koska Patrian mielestä mies olisi voinut auttaa Pakistanin markkinointiprojektissa.”

”Sen jälkeen Patria kertoo olleensa suomalaismieheen yhteydessä seuraavan kerran vasta joulukuussa 2017, …”

”Patria toteaa selvityksessään miehen ja yhtiön Land-liiketoimintayksikköön kuuluvan myyntihenkilön tavanneen 21.1. 2018

”Tämän enempää Patria ei kirjallisessa selvityksessään myönnä olleensa miehen kanssa tekemisissä.”

Iltalehden Tomi Parkkonen on kuitenkin saanut haltuunsa sähköposteja tältä väliltäkin!

”Iltalehden haltuunsa saaman sähköpostikirjeenvaihdon perusteella yhtiön ja liikemiehen yhteydenpito on ollut nyt ministeri Lintilälle myönnettyä aktiivisempaa ja monipuolisempaa.”

”Patrialta esimerkiksi lähetettiin liikemiehelle 21. huhtikuuta 2017 sähköposti, …”

”Toisessa huhtikuisessa sähköpostissa Patrian edustaja vastaa yhtä tuttavallisesti liikemiehen sähköpostiin …”

”Liikemies ja Patrian edustaja ovat siis tavanneet huhtikuussakin, mitä Patria ei kirjallisessa selvityksessään kerro.”

”Alun perin Patria kertoi suomalaisen liikemiehen tulostaneen omatoimisesti Afrikan-matkalleen mukaan yhtiön esitteitä Patrian nettimateriaalipankista, eikä yhtiön ensimmäisten lausuntojen mukaan sillä ollut suomalaismiehen kanssa mitään yhteistyötä.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802192200757675_u0.shtml

Tämä siis tiistaina 20.02.2018 Iltalehdessä Tommi Parkkosen kirjoituksessa netissä ja paperilehdessä.

Saman päivän paperilehdessä oli toinen kirjoitus, jonka toimittaja Jarmo Liski on otsikoinut näin: ”Patria oli ottamassa miestä konsultiksi.

”Ugandassa kuollut suomalaismies oli tarjonnut marraskuussa 2016 Patrialle apuaan Indonesiassa, Pakistanissa ja Qatarissa. Patria oli aikeissa sopia yhteistyöstä Pakistanissa”.

Tämä kirjoitus loppuu näin:
”Kun miehen yhteys Patriaan tuli ilmi, Patria syytti yksittäistä ”myyntimiestä”, joka oli Patrian mukaan ohjeiden vastaisesti antaessaan miehelle luvan markkinoida Patrian tuotteita.”
”Sittemmin kaksi Patrian kaksi johtajaa on saanut potkut asian Vuoksi.”

Iltalehti.Jarmo Liski tiistaina 20.01.2018.

Mitäpä tähän muuta kuin toistaa tämän jutun otsikko: ”2018. Patrian totuutta tipoittain. Ministeri Lintilä uskoo.”

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistaina 20.02.2018 17:29.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.