Mitä Pauliine Koskelo oikein sanoi? ”Voi tietysti olla niin, että perustuslakivaliokunnalla on ollut vähän liikaa vaikeita asioita viime aikoina ja ehkä siellä ei ollut aikaa miettiä tätä ihan niin perusteellisesti kun olisi ollut toivottavaa.”

Mitä Pauliine Koskelo oikein sanoi?

Ylen uutisen mukaan Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo arvosteli aika ilkeästi Eduskunnan peustuslakivaliokunnan kantaa parkkisakotusasiassa perjantaina 2011-03-04.

LAINAUS
Koskelo ihmettelee valiokunnan toimintaa
Korkeimman oikeuden presidentti kummeksuu sitä, että eduskunnan perustuslakivaliokunta tyrmäsi parkkimaksu-lakihankkeen.

- Voi tietysti olla niin, että perustuslakivaliokunnalla on ollut vähän liikaa vaikeita asioita viime aikoina ja ehkä siellä ei ollut aikaa miettiä tätä ihan niin perusteellisesti kun olisi ollut toivottavaa.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/kkon_presidentti_haluaa_
selkean_lain_yksityiselle_pysakoinninvalvonnalle_2410709.html

LAINAUS LOPPUU

Tänään maanantaina 2011-03-07 hän puolustelee sanomisiaan ja on saanut tukea myös tasavallan presidentti Tarja Haloselta.

LAINAUS

– On tietysti selvää, että eduskunta säätää lait, mutta kyllä niistä saavat muutkin keskustella. On tärkeää, että muutkin keskustelevat ja jopa tuomarit saavat keskustella yleisistä oikeuspoliittisista kysymyksistä. Itse asiassa semmoista keskustelua saisi olla enemmänkin, hän sanoo YLE Uutisten haastattelussa.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/kkon_koskelo
_puolustaa_lausuntoaan_2415794.html

LAINAUS LOPPUU

LAINAUS

Halosen mielestä se, ettei Suomessa ole perustuslakituomioistuinta, oikeuttaa terävään keskusteluun. Halonen arvelee, että parkkisakkokiistaan palataan eduskuntavaalien jälkeen.

– Tietysti vältän arvostelemasta tai arvioimasta niin korkeinta oikeutta kuin perustuslakivaliokuntaakin. Toisin kuin monessa muussa maassa, meillä ei kuitenkaan ole perustuslakituomioistuinta. Tässä mielessä yhteistyö lainsäätäjän, täytäntöönpanijan ja myös tuomioistuimen välillä vaatii jatkuvaa tasapainottelua.

– Luulen, että vaalien jälkeinen eduskunta palaa sitten tähän tilanteeseen ja uskon, että pitkäaikainen hyvä yhteistyö mahdollistaa terävänkin keskustelun, sanoo Halonen.

Halosen mielestä avoimessa demokratiassa keskustelua käydään puolin ja toisin.

– Mielestäni sekä presidentin, lainsäätäjän ja eduskunnan, täytäntöönpanijan ja tuomiovallan pitää elää nykypäivää.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/03/halonen_
parkkimaksukiistasta_terava_lakikeskustelu_oikeutettua_2414736.html

LAINAUS LOPPUU

Kommentti.

Taitavasti molemmat presidentit vesittävät sen, että presidentti Koskelo möläytteli halveksivasti perustuslakivaliokuntaa asiassa, josta se oli juuri tehnyt valiokunnan kannasta eroavan päätöksen. Tästähän tässä on kysymys. Siis siitä, että toimeensa valittu presidentti on niin ylimielinen, että antaa tällaisia lausuntoja. Nyt juuri toisella korvalla kuulin FST5:stä, että keskustelua pitäisi Koskelon mielestä käydä enemmänkin.

Toivottavasti Koskelo ei kuitenkaan osallistu keskusteluun. Ei korkeimman oikeuden presidentin tarvitse halveksia perustuslakivaliokuntaa ja sen puheenjohtajaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen Maanantai 2011-03-07 klo 19:37.

Aikaisemmin.
Omituinen maa: Suomi. Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ei ymmärrä lainsäädäntövallan ja toimeenpanovallan eroa.
http://viikkosanomat.fi/2011/03/05/omituinen-maa-suomi-korkeimman-oikeuden-presidentti-pauliina-koskelo-ei-ymmarra-lainsaadantovallan-ja-toimeenpanovallan-eroa/

PS. Selitys. KKO edustaa kyllä perinteisen jaon mukaan tuomiovaltaa. mutta todellisuudessa toimeenpanovalta ja tuomiovalta on yhtä ja samaa. Esitutkinnassa ja syyttämisesssä tai syyttämättäjättämisessä käytetään uhriin nähden jo tuomiovaltaa. Tätä on Suomi täynnä.

Sama klo 19:43

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.