2018: Presidentti palkitsi linnakundin korkeimmalla kunniamerkillä! Sauli Niinistö, Antti Aarnio-Wihuri, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkki.

2018: Presidentti palkitsi linnakundin korkeimmalla kunniamerkillä

Sauli Niinistö ja Antti Aarnio-Wihuri. Kuvat presidentin kansliasta ja Seiskasta.

http://www.nettisanomat.com/2018/12/06/kuvat/2018virallinenSauli_Niinisto-214×300.jpg

http://www.nettisanomat.com/2018/12/06/kuvat/2018seiskaantti_aarnio_wihuri214.jpg

Nettisanomat:
”Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa 6.12.2018 ansioituneille Suomen kansalaisille seuraavat kunniamerkit.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkki
Aarnio-Wihuri, Antti Ilmari, hallituksen puheenjohtaja, Kaarina

http://www.ritarikunnat.fi/index.php/fi/
ritarikunnat/annetut-kunniamerkit/
392-6-12-2018-annetut-kunniamerkit

Pääkirjoitus.
Suurmestari Sauli Niinistö on siis jo toiseen kertaan, ensimmäisen kerran hän jo vuonna 2011 myönsi saman ritatikunnan alemman kunniamerkin, pitänyt Wihurin hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuria hyvämaineisena ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan keskitason yläpuolella olevana henkilönä.

Tällaisista vaatimuksista kerrotaan Iltalehden kaupallinen yhteistyö-artikkelissa 28.11.2017 Raharumpu: Miten voi saada ritarikunnan kunniamerkin?
https://www.iltalehti.fi/raharumpu/a/201711282200565099

Hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri on saanut vankilatuomion törkeästä veropetoksesta 1990-luvulla, josta tietoja on vaikea löytää. Google-haulla löytyi kyllä tietoa asiasta, kun osasi etsiä myös ”veropetoksella”. Löytyi vain Helsingin Sanomien nykyistä Aarniota, Jari Aarniota tutkivan toimittaja Susanna Reinbothin artikkeli maksumuurin takaa ”Antti Aarnio-Wihurin veropetostuomio lieveni ehdolliseksi”, josta katkelma:

”Aarnio-Wihuri oli vuosina 1981-85 pimittänyt lähes puoli miljoonaa markkaa veroja. Hänen johtamansa kuljetusliike P. Lumiaho Oy oli jättänyt merkitsemättä kirjanpitoonsa tuloja ruotsalaiselta yhtiöltä, jonka kanssa se oli sopinut bensiinimoottoreiden kokeilusta.

Yhtiö oli muodollisesti Aarnio-Wihurin alaikäisten lasten omistama, mutta oikeuden mukaan sitä johti tosiasiallisesti Antti Aarnio-Wihuri itse.

Helsingin raastuvanoikeus oli tuominnut Aarnio-Wihurin ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Raastuvanoikeuden mukaan veropetoksella saatu suuri hyöty, rikollisen menettelyn pitkä kestoaika sekä sen suunnitelmallisuus edellyttivät vankeuden tuomitsemista ehdottomana.

Raastuvanoikeus myös katsoi, että yleinen lainkuuliaisuus vaatii Aarnio-Wihurin tuomitsemista ehdottomaan vankeusrangaistukseen, vaikkei häntä ole aiemmin rangaistu. Aarnio-Wihuri sai raastuvanoikeudessa 1 vuoden 4 kuukauden tuomion.

Hovioikeus puolestaan katsoi, ettei teko ollut erityisen suunnitelmallinen. Myöskään yleinen lainkuuliaisuus ei vaadi ehdotonta vankeusrangaistusta, joten ehdollinen tuomio oheissakkoineen katsottiin riittäväksi seuraamukseksi.

Asiasta jouduttiin hovioikeudessa äänestämään. Yksi jäsenistä kannatti ehdotonta tuomiota.
,,,”

Helsingin Sanomat. Susanna Reinboth.
Julkaistu: 24.5.1991.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003068303.html (Maksumuurin takana).

Siitä ei sitten löydy mitään, että tuomio muuttui ehdottomaksi ja siis perusteluna törkeä veropetos ja että Aarniosta tuli näin oikea linnakundi.

Selityksenä voi olla: ”Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla.” Lisätietoja (Aiheeseen ”antti aarnio vankeustuomio” liittyvät haut).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurmestari, on pitänyt hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuria varmaankin muilla elämän alueilla niin ansioituneena ja hyvämaineisena ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan keskitason yläpuolella olevana henkilönä, että on myöntänyt kaikkein korkeimman ansiomerkin, joka Suomessa myönnettin itsenäisyyspäivänä 2018.

Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen torstaina 06.12.2018 klo 15:10.”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.